Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukleti Holandez

Ukleti Holandez - Malo vitra na vezu u Splitu čeka gazdu

malo vitra (1)
Foto: Pixsell
1/3
18.09.2011.
u 12:15

Jahta je nedavno viđena kako plovi oko južne strane Brača. Plovila je i u svibnju kada je na njoj bilo 12 putnika. Prometa je bilo i u kolovozu kada je na jahti uživalo 10-ero ljudi, a naknadno im se pridružilo još dvoje

Otkako je bivši lider Vlade i HDZ-a Ivo Sanader otišao s palube Malo vitra, jahte stare više od 20 godina, njezina je sudbina slična onoj Ukletog Holandeza. No jahta od 18 metara nema problema s pronalaskom luke, već vlasnika – svi je se odriču i nitko ne želi priznati da ima ikakve veze s njom. Malo vitra je nedavno viđena kako plovi oko južne strane Brača, što nas je ponukalo da je potražimo. Na vezu je u splitskoj marini, a u razgovoru s ljudima čiji su brodovi također ondje doznajemo da o Malo vitra vodi računa isti skiper koji se o njoj brinuo još dok je na njoj uživao Sanader.

Plovidba u kolovozu

– Taj je skiper oduvijek na tom brodu, još dok se zvao Utiha i dok je bio u vlasništvu Juroslava Buljubašića – kazali su nam u marini. U Očevidniku jahti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao vlasnik jahte i dalje je navedena tvrtka Pomilon Nevena Poldrugača, zeta Marija Zubovića, bliskog Sanaderova prijatelja.

Zabilježeno je da je 2009. godine bila u čarteru u šibenskoj tvrtki NCP Charter Gorana Prgina, koji je lani tvrdio da mu za remont jahte nije plaćeno 1,25 milijuna kuna te je prijetio pljenidbom. Evidentirano je također da je ove godine od 22. do 26. svibnja na jahti plovilo 12 domaćih putnika. Posljednja plovidba prijavljena je od 4. do 12. kolovoza kada je plovila s osam putnika, a 10. kolovoza im se pridružilo još dvoje. Nazvali smo NCP Charter da iznajmimo Malo vitra.

– Taj je brod u našem katalogu, ali za njega ne primamo buking – odgovorila nam je ljubazna službenica. Nešto više o jahti na kojoj je Sanader uživao nakon povlačenja iz politike pokušali smo doznati od Nikole Krasića, direktora marketinga NCP grupe.

– Nemam nikakve informacije o tom brodu. Jedino mogu potvrditi da nije u našem čarteru. U tvrtki nisam uspio dobiti informaciju je li nam naručitelj platio popravak. O detaljima vezanima za brod morate pitati vlasnika – kazao je Krasić. Do tvrtke Pomilon nije lako doći. Telefonskog broja nema u imeniku pa smo nazvali Poldrugačev stan, prijavljen na istoj adresi u Zagrebu kao i spomenuta tvrtka.

Izbjegla blokadu USKOK-a

– On nema veze s njom niti je vlasnik. Nazovite u čarter – kratka je bila Poldrugačeva supruga. U NCP Charteru ponavljali su jedino: “Zovite vlasnika u Pomilon...” Ispada tako da gotovo svi povezani s jahtom, koju je Poldrugačeva tvrtka kupila deset mjeseci uoči Sanaderove iznenadne ostavke, od nje jednostavno – peru ruke.

Koliko je poznato, za razliku od ostatka Sanaderove imovine, USKOK nije zatražio njezinu blokadu iako je postojala sumnja da joj je stvarni vlasnik bivši premijer. Tome je tako, neslužbeno doznajemo, jer nije moguće ovu tezu potkrijepiti valjanim materijalnim dokazima.

Inače, Sanader je na Malo vitra znao uživati još u vrijeme dok je bio na čelu Vlade i HDZ-a, okružen obitelji i prijateljima iz visokog društva. Poznato je da je najpoznatiji hrvatski pritvorenik volio biti okružen lijepim i skupim stvarima. Stoga ne začuđuje da je guštao na jahti čija je paluba obložena tikovinom, za što je pri kompletnom remontu u Šibeniku, doznajemo, plaćeno oko 50.000 kuna. Zanimljivo je da je stolariju na Malo vitra postavljao majstor iz Zagreba koji je, koliko je poznato, sličan posao odradio i u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

Komentara 5

TO
Toni50
19:41 19.09.2011.

Otkako je bivši lider Vlade i HDZ-a Dr. Ivo Sanader otišao s palube Malo vitra, jahte stare više od 20 godina, Da je normalan i lopov imao bi novu 5 miliuna Eura skuplkju i barem 20 m dužu \"!

OB
-obrisani-
12:41 18.09.2011.

HDZ je uvjek bila partija sacinjena od degutantno iskomplaksiranih malih sitnih cinovnika sa velikim snobiranim apetitima. To su u glavnom djeca odgojena u obiteljima izfrustriranih roditelja koji su u vecini slucajeva bili tvrdokorni, nasilni, nerjetko alkoholicari ili cak kriminalni. Zajednicko im je macehinski odnos prema Domovini i silna zelja za vlastitom dominacijom.

BC
BCA
12:54 18.09.2011.

Kako ta jahta već nije u četvrovezu i pečatirana. Ako su jeb.......onog sbina za jahtu, što čekaju za ovu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije