Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRILA PANIKU?

Ukinut pritvor uhićenoj crnogorskoj novinarki. Branit će se sa slobode

Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS/PIXSELL
06.01.2020.
u 23:45

Društvo profesionalnih novinara objavilo je da je o slučaju uhićenja novinarke obavijestilo Europsku komisiju, Vijeće Europe, Reportere bez granica, Europsku federaciju novinara, te relevantne novinarske organizacije u svijetu.

Podgorički sud ukinuo je u ponedjeljak pritvor Anđeli Đikanović, novinarki i bivšoj glavnoj urednici crnogorskog portala Fos Media, uhićenoj jer je navodno širila paniku objavom vijesti da će crnogorskoj policiji za pravoslavni Božić pomagati kosovska jedinica za specijalne operacije ROSU.

Tužiteljstvo je tražilo određivanje pritvora zbog činjenice da je "osumnjičena novinarka i da je kao novinarka očigledno iznošenjem lažnih vijesti na portalu elektronskog Fos media izazvala paniku među građanima".

Zbog uhićenja novinarke ranije danas reagirala su novinarske udruge u Crnoj Gori i zatražile oslobađanje kolegice Đikanović.

Društvo profesionalnih novinara objavilo je da je o slučaju uhićenja novinarke obavijestilo Europsku komisiju, Vijeće Europe, Reportere bez granica, Europsku federaciju novinara, te relevantne novinarske organizacije u svijetu.

„Europska komisija upoznata je i prati slučaj uhićenja novinarke Đikanović“, odgovorila je glasnogovornice EK Ana Pisonero Hernandez na upit Društva profesionalnih novinara Crne Gore. Iz te novinarske udruge ranije su ocijenili da je u pitanju pokušaj da se kroz slučaj mlade kolegice zastraše svi novinari u Crnoj Gori.

Novinarka portala Fos media uhićena je u nedjelju kasno navečer zbog objavljivanja vijesti da će policiji u osiguranju skupova za pravoslavni Badnjak i Božić pomagati kosovska jedinica za specijalne operacije ROSU. Crnogorska vlada i policija odmah su demantirali vijest tvrdeći da se radi o "lažnoj  informaciji koja ima ima za cilj uznemiriti javnost i izazvati nerede“. 

Srbijanski mediji munjevitom su brzinom prenijeli informaciju s tendencioznim naslovima poput "Policija Crne Gore otkazuje poslušnost: Specijalci sa Kosova upadaju u Crnu Goru na Badnji dan?!“ i "Milo zove specijalce s Kosova da ga brane od Srba“. Uprava portala Fos media ogradila se od pogreške svoje novinarke, priopćivši da ona više nije član njihove redakcije.

Komentara 2

DU
Deleted user
23:43 07.01.2020.

Jos jedan primjer rusko-srpskog hibridnog rata u Crnoj Gori. Ne, nije htjela odati izvor informacije, jer nije ni postojao. Cilj je bio napraviti kaos i fanatizirati Srba u CG. I nakon toga se jave "dinarski demokrati" da brane prava slobodede rijeci. Ironije i drskosti.

SO
Sotona
00:17 07.01.2020.

Podgorički sud ukinuo je u ponedjeljak pritvor Anđeli Đikanović, novinarki i bivšoj glavnoj urednici crnogorskog portala Fos Media,Gle čud akako to i zašto to evo ovo za naivne i one koji ne misle i ne kuže igru ... Toliko o o slobodi pravosuđa . Eu= lova je snaga sila i ima moć. Kada stigne naredba iz vrha EU .. Tekst niko ne objavljuje . Ovako vi šaka jada i bjednici polugladni totalni ovisnici , tko si ti suće strogi ti bi da se igraš nekog vašega zakona . želite li u EU i LOVU odmah da ste pustili našu Novinarku na slobodu .. Ima pravo da piše što god zaželi . Podgorički sud ukinuo je u ponedjeljak pritvor Anđeli Đikanović, zna se odjednom nevina .... Znamo da se to događa i u drugim sudovima kao i u Hagu dobiješ nepromočno 27 godina potom kad se drugi put sudi a nisu ludi pravomočno sloboda nevin .............. ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije