Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Suda BiH
Povratak na članak

Ukinut pritvor pripadnicima HVO-a iz Orašja!

Sud BiH ukinuo je pritvor desetorici pripadnika HVO-a iz Orašja koji su osumnjičenih za ratne zločine

Komentari 28

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:28 30.11.2016.

Srbi su u Prijedoru i po RS-u izdale naredbu putem lokalnog radija 31.05.1992. kojom se naređuje nesrpskom stanovništvu da obilježi svoje kuće bijelim zastavama i da pri izlasku iz kuća stave bijele trake oko rukava. Čiji je ishod bio dao da su pobili i protjerali 94% Bošnjaka i Hrvata po RS-u. Bio je to prvi put od 1939. i nacističkog proglasa po kojem su poljski Židovi morali nositi žute trake s plavom Davidovom zvijezdom oko rukava. I Dodik će nama da sudi?

VL
JM
jezero-matica
15:44 30.11.2016.

To je i bila jedina moguća odluka! Zašto su uopće i bili pritvoreni! Jer su branili svoj dom i rod!

VL
NN
nitko_nema_što_Klobuk_imade...
15:32 30.11.2016.

Treba nam eskadrila od jedno 12 f22 raptora da iduci put kad pokusaju ovako nesto probiju zvucni zid drito iznad hrvatske banja luke...jooooj oprostite zabunili smo se, gusta magla je bila

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:49 30.11.2016.

Ukinut pritvor pripadnicima HVO-a iz Orašja!..........Do pritvora nije trebalo niti doći....Vježbanje strogoće onih južno od Save...

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
09:02 01.12.2016.

"Ukinut pritvor pripadnicima HVO-a iz Orašja!" -Pripadnicima?!? Još uvijek su aktivni u vojsci?!? E moj VL...

VL
MA
malala
18:29 30.11.2016.

Na ljutu ranu jos ljucu travu. Funkcionira uvijek kad je nepravda u pitanju. A sad na svijetlo optuznice protiv pravih bih zlocinaca cija su imena vec djelomicno poznata javnosti.I skeniranje bubrega svima kod prelaza granice koji nisu u posjedu Hr putovnice. Sad imamo vise nego dobar povod za protuakcije koje vapiju vec godinama za provedbom.

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:35 01.12.2016.

Kako je moguće da jedna takva tvorevina, ala srpska republika, može izdati tjeralicu za onima koji su se branili od ovih zlotvora ? A kako je tek moguće da "pravna" država HR abolira takve i slične zlotvore i četnike od svakog progona koji se danas slobodno šetkaju po "nezavisnoj i slobodnoj" banana državi HR ? HR političari su od ove zemlje načinili pravu sprdačinu i svakim danom to čine u sve gorem obliku i uz to se na sva usta hvale s nekakvim uspjesima koje samo oni vide ali nitko ne zna ni gdje niti u ćemu. Do kada ćemo imati ovakve, do kada će ovaj narod biti slijep pored vlastitih očiju ?

VL
Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
18:38 30.11.2016.

Cemu se cudite,pa to se odmah vidjelo da je to igrokaz sa siroke mase,uostalom to sam i napisao odmah po uhicenjima i da od toga nece biti nista, daj se malo tako zazmite radnike koji posteno rade na minimalcu ili ih ugovorima o radu prisiljavaju da budu robovi!

VL
MA
matokan
18:39 30.11.2016.

Paradoks te optuznice protiv pripadnika HVO iz Orasja je u tome sto je podignuta od strane Srbije.Kao sto je paradoks sto su izjave svjedoka uzimate od strane istih tj Srbije i Crne Gore kao pravnih nasljednica ex Yu.Odnosno neke od "sluzbi" tzv: JNA koja je i sama izvrsila agresiju na BIH i Hrvatske.Takve izjave svjedoka koje su date tim "sluzbama "ne mogu se smatrati valjanim i pouzdanim.Paradoks je u tome so su pripadnici HVO uhiceni na teritoriju BIH.Paradoks je u tome da su proveli mjesec dana u istraznom zatvoru.Ipak je Miro Kovac bio u pravu kada je osporavao pravo Srbije na jurisdikciju jer drzava koja je bila agresor na Hrvatsku i BIH moze imati samo pravo na odgovornost za agresiju a time i pravno nasljedje za utvrdjivanje ratninh zlocina koja su izvrsena sa teritorija Srbije i Crne Gore kao pravnih nasljednica ex JU.

VL
MA
mariopermp1981
18:23 30.11.2016.

Hvala Bogu, Bjezite sad iz ove male Juge u Hrvatsku.

VL
DO
dominix
16:07 30.11.2016.

SIP-a s kajganom ne prija baš sudstvu BIH. PS Milanko Kajganović iz Doboja javni je tužilac u BiH nedavno postavljen na tu dužnost po zadatku izgleda.

VL
DU
Deleted user
16:26 30.11.2016.

U evolucijskoj borbi za opstanak,ili bolju poziciju do slijedećeg obračuna,sve je dozvoljeno...Zato ni na jednoj strani nema i ne može biti zločina,a na drugoj je zločin sve,i samo postojanje drugog...Ne razumijem zbog čega se u evolucijskim borbama uopće i razgovara o ratnom zločinu,a kamo li da bi ga se kažnjavalo...To je prirođeno ljudskoj vrsti,kao čoporu vukova,ili čimpanzi,svejedno,čovjek je društveno biće,teritorijalna životinja i ima pravo boriti se za svoj opstanak svim sredstvima,jer,priroda traži samo i jedino pobjednika,kojeg će nagraditi ostajanjem na sceni,dok će poraženi i slabiji u nestanak,ili na marginu,u obespravljenost...Možemo se mi lagati koliko želimo,ali suština je ista,prirodni nagoni za opstanak isti su kao i kada smo sišli sa grane,to je iskonsko u nama,borba,snaga,teritorij,grupa,mi,oni,neprijatelji...I zato su naši nedužni i prije nego li je rat i počeo,a oni drugi krivci već samo svojim pstojanjem...A sva ta ljudska prava,zakoni i td. samo su prepreka urođenom ljudskom ponašanju...Mogu oni vrijediti,dakako,ali u mirnodopsko vrijeme i kada se ne radi o evolucijskoj borbi naroda,ideologija,vjera,rasa i td...Dakle,zločina nema u evolucijskim borbama!Jači prolazi,slabiji pada - nestaje...

VL
ME
melinda
15:27 30.11.2016.

Ponavljam po stoti put sve osumnjicene ratne zlocince sviju strana treba pod hitno osloboditi jer oni su bili samo marionete u rukama dvojice krvoloka Milosevica i Tudmana koji su sve to dogovorili .Ideja im je bila da Tudman vrsi teror nad srbima 1989-1990 tako da Milosevic ude sa vojskom da brani srbe i tako par dana i onda predu na BiH i stvore VS i Vh ,ali stvari su se otele kontroli i vise niko nije mogao kontrolirati paravojne postrojbe i bande pljackasa na sve strane jer su profiteri se obogatili za tjedan su postajali milioneri....Znaci jedini krivci su dvojica Balkanskih zlotvora i ljudi su morali ici u rat jer bi dobili metak u celo...Brat na brata je isao u krvavom gradanskome ratu na prostorima bivse YU

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.