Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa "Dobrodošli"

Ukinite zabranu slobode kretanja izbjeglicama!

izbjeglice Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
10.04.2016.
u 12:35

Inicijativa zahtijeva od nadležnih institucija da hitno pokrenu mehanizme njihove zaštite i osiguraju im uvjete za dostojanstven život

Povodom najave MUP-a o zatvaranju prihvatno-tranzitnog centra u Slavonskom Brodu, iz Inicijative za podršku izbjeglicama "Dobrodošli" ističu kako je preseljenje izbjeglica iz kampa koji nije prilagođen za dulji boravak pozitivan korak, ali i da je neprihvatljiva odluka prema kojoj će se dio izbjeglica preseliti u detencijski centar Ježevo u kojem će im biti onemogućen izlazak i sloboda kretanja

- Obespravljenim, zastrašenim i u potpunoj neizvjesnosti zatečenim osobama koje se trenutno nalaze u brodskom kampu potrebno je odmah ukinuti zabranu slobode kretanja – kaže Danela Žagar iz Inicijative "Dobrodošli" i podsjeća kako je riječ o 96 ljudi vraćenih iz Slovenije u Hrvatsku koju nakon zatvaranja granica više nisu mogle napustiti.

Budući da su mogućnosti koje se pružaju tim migrantima ili traženje azila ili preseljenje u detencijske centre, Inicijativa zahtijeva od nadležnih institucija da hitno pokrenu mehanizme njihove zaštite i osiguraju im uvjete za dostojanstven život.

>> Vrijedna donacija postrojbi za spašavanje iz ruševina

Komentara 31

MA
mare100
13:01 10.04.2016.

Neka ti iz inicijative "Dobrodošli" pošto ima samo 96 izbjeglica se pobrinu za njihov smještaj pa će imati slobodu kretenja.Dosta više lažnog laprdanja i dobročinstva na tuđoj grbači.

PU
Pukovnik10
13:30 10.04.2016.

možete govoriti "dobrodošli" ali samo u svojoj kući,ali ne u zajedničkoj.

OL
olrajt
13:04 10.04.2016.

Teško je razumjeti ovakva razmišljanja Danele Žagar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije