Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubravka J. Alibegović:

'Ukidanje prireza povećat će ovisnost gradova o državi i usporiti lokalni razvoj'

08.05.2023.
u 09:40

Prirez na porez na dohodak ubire 209 općina i 94 grada, a posljednjih godina nekoliko je gradova počelo postupak njegova smanjivanja. Ukinuli su ga Bjelovar, Čakovec i Sinj, a vlasti u Splitu i Rijeci najavile su daljnje smanjivanje stopa. Zanimljivo je i da, nakon njegova ukidanja u Čakovcu, prirez više nema nijedan grad ni općina u Međimurskoj županiji.

Komentara 9

TO
tolitol
09:59 08.05.2023.

Ukidanje prireza povećat će najviše ovisnost onih općina i gradova čije su uprave u najvećem dijelu postale same sebi svrhom i nisu u stanju (niti ih je najčešće briga) pokušati svoje porezne prihode temeljiti na poticanju i privlačenju novih gospodarskih aktivnosti.

Avatar MalenaB.
MalenaB.
10:17 08.05.2023.

Ukinuti te namete

DU
Deleted user
12:24 08.05.2023.

I moj Grad ima prirez u visini od 6%,. Izvršenje Proračuna za 2022 s više od 15 mil.kuna prenose 2023. Dakle nisu ni redovita primanja uspjeli potrošiti. Prirez treba ukinuti. Imaju porez na dohodak, porez na potrošnju, komunalnu naknadu, komunalni doprinos itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije