Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć ukrajini
Povratak na članak

Ukidaju im vize i otpisuju 20% duga

Od 1. siječnja 2016. stupit će na snagu i Sporazum o slobodnoj trgovini

Komentari 14

ST
stomugromova
10:59 30.08.2015.

To znači da će EU preplaviti milijuni Ukrajinaca.Sve po naredbi fašističke centrale preko bare.EU treba raspustiti jer ta korporativna tvorevina je opravdala naziv "tamnica naroda" !!

VL
DA
Danijel
10:34 30.08.2015.

Sada je gotovo. Ovaj problem je trebalo na dnevni red staviti u vrijeme kada su njihove zemlje uništavane. Obzirom da to nije učinjeno, sada treba praviti plan zbrinjavanja, stalnog ili privremenog. Ograde ne mogu spriječiti ništa, jer je to već sada stihija. Sada idu i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju. Europu, zna se koju, čeka uz ovo i veliki priliv Rumunja, Mađara, Poljaka, Bugara, sada i Ukrainaca. Nitko ne zna kako će se to riješiti, a pokazala se i nesposobnost EU dužnosnika za rješavanje bilikakvih problema. Sila i ucjena mogu samo kratkoročno riješiti problem.

VL
RA
rafaell
12:02 30.08.2015.

s obzirom da USrajina priprema veliku ofanzivu,na koju Novorusija neće imati dovoljno snage za protunapad i poraziti napadače više neće trebati primirja,te ćemo tek sada vidjeti teška razaranja i desetke tisuća mrtvih,veliki val izbjeglica i imigranata je realnost pogotovo ako se i Rusija aktivnije uključi

VL
ST
stankolazic21
18:38 30.08.2015.

Ala se svi uvlace Ukrajini.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:28 31.08.2015.

otpisali su im dio (20%) duga, u zamjenu za ubrzavanje privatizacije strateškog sektora. prijedlog ukidanja viza je ionako samo prijedlog, jer o njemu će odlučivati nijemci, i donekle francuzi i englezi. ukidanjem viza, to jako dobro znaju svi u eu,, znači rijeke ekonomskih izbjeglica u zapadnu europu. zasad su pošteđeni, jer je ogromna većina ukrajinaca pobjegla u rusiju, što se baš i ne slaže sam medijskim pumpanjem protiv rusije. a kako će početkom iduće godine ukrajina sa eu-om startati trgovinski sporazum, istog dana gubi privilegirani status u trgovini sa rusijom. što znači momentalni šok, od kojeg se zemlja neće oporaviti 15 godina. jel vi uopće znate što to ukrajina točno proizvodi? jel vam jasno da joj 10% izvoza čini kukuruz, 7-10% pšenica, isto tolko željezna ruda, uglavnom 'rasuti materijali'. proizvodi? hm, to su motori za helikoptere i avione starije sovjetske proizvodnje, čiji kupac je jedino rusija, koja za svoju novu tehniku ima kompletnu domaću rusku proizvodnju? za 2 godine rusi neće trebati iz ukrajine jedan auspuh. rakete? hm, opet za ruse su ih radili, tj. jedan dio. ali, otkad su specifikacije dali amerima, i tako odali strateške vojne ruske tajne, izgubili su i taj unosan posao. rusi nove rakete grade bez ikakvih upletanja ukrajinaca. ovaj otpis 20% duga jest konačan dokaz bankrota ukrajine. jel znate da sav novac koji im je posudila svjetska banka i mmf je završio na računima oligarha, uglavnom u ciparskim bankama? ostatak, ono direktno, je otišlo za naoružavanje. hehe, nemate pojma što ukrajinci misle o toj svojoj novoj vlasti. oni koji se odvaže i javno progovore, završe na groblju. oporbeni političari? jel ih ima 50 koji uopće javno nešto progovore? zanimljivo da eu i sad nikako da jednom riječju ukrajinsku vlast upozore na ovu praku uklanjanja političkih protivnika. a najljepše je za kraj. uvijek. ukrajinski bdp je ispod 90 mrld dolara. naš je preko 60 mlrd. ima nas 10 puta manje. ukrajina je sirotinjska država. cijeli sssr ju je gradio i dizao tamo tvornice, jer sami nisu ni mogli a kamoli znali ništa. ukrajinski nacionalizam je nešto o čemu niste nikad ni riječ čuli. ali zato svi znate za opasne ruse. koji su krivi za glad u ukrajini. a niti je lenjin bio rus, niti staljin, hruščov, berija.... sve sami eminentni vladari sssr-a. i da, jedini dio ukrajine koji se može smatrati ukrajinskim jest ono par hektara zemlje kojim je upravljao hmeljnicki. sve ostalo je ili poljsko ili rusko.

VL
DU
Deleted user
16:08 30.08.2015.

ovo je dobra vijest za Hrvatsku. Ionako imamo nizak natalitet i odumiremo. Sada će nam preci iza karpata (u Ukrajini čak postoji selo i regija Bila Horwatia) doći popraviti krvnu sliku. Ukrajinke su jedne od najlijepših žena svijeta i izuzetno sposobne i poduzetne.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.