Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Ukida se mostarina za Krčki most

Rijeèki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krèkom mostu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
18.05.2020.
u 21:00

U Ministarstvu tvrde da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna te da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj.

Bez obzira na to je li riječ o predizbornom potezu ili posljedici spajanja Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka - Zagreb (ARZ), ukidanje naknade za prelazak preko Krčkog mosta dobra je vijest za sve posjetitelje Krka, osobito za stotine tisuća turista koji svake godine posjete taj kvarnerski otok.

U Ministarstvu tvrde da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna te da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj. Vlada i ministar Oleg Butković, u čijoj je izbornoj jedinici Krčki most, bili su pod pritiskom da ukinu mostarinu nakon što su ukinuli naplatu prolaska kroz tunel Sveti Ilija.

Spajanje HAC-a i ARZ-a, kažu u Ministarstvu, jedini je model koji omogućuje ukidanje mostarine. Kreditori, naime, nisu dopuštali ARZ-u da to učini, a HAC pak gubitak prihoda od mostarine može lakše podnijeti. Godišnji prihodi od Krčkog mosta iznose oko 50 milijuna kuna.

>>Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Novi granični režim zbog korone: I hrvatski državljani u BiH mogu jedino s putovnicom

>>Srđan Mladinić oslobođen, ali ostao bez obitelji, tvrtke, stana i novca za život

>>Parlamentarni izbori: Najžešći okršaji u drugoj, četvrtoj, petoj i desetoj jedinici

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar EtTore
EtTore
14:36 10.06.2020.

tamo ionako nece niko ni ici

Avatar Čudomix
Čudomix
23:29 18.05.2020.

Davno sam pisao da je apsurdno imati dvije firme u 100-tnom vlasništvu države koje se bave istom djelatnošču. Dva direktora, dvije uprave, dva nadzorna odbora, dupli vozni park...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije