Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobično

Ujesen mu procvala jabuka…

voćka (1)
presnimila Lj. Risek
01.10.2012.
u 11:05

… a u siječnju mu cvjetaju ruže i jorgovani, kojima ne smeta ni temperatura minus 20

- Puno godina hodam po svijetu i mnogo sam voćki zasadio, ali još nisam doživio da mi ujesen procvate jabuka! Pa zato sada uživam u prekrasnim, krupnim cvjetovima kojima se osula moja voćkica. Možda je to zato što je prošle zime smrzla. Premda sam joj otpilio mrtve vrhove i zaštitio je preparatima, mislio sam da od nje neće biti ništa. No, biljka je valjda osjetila da mi je stalo do nje, pa me ujesen obradovala proljetnom cvatnjom! – ispričao nam je osamdesetogodišnji Josip Rudec iz Lepoglave.

   No, da je okućnica oko obiteljske kuće gospodina Jože u lepoglavskoj Kvaternikovoj ulici nije nimalo svakidašnja, pokazuje i podatak da u njoj ni vegetacija drugih biljaka ne slijedi prirodna pravila.

- Imam i ružu u grmu, punu krupnih ljubičastih cvjetova, koja obavezno cvate u siječnju. Osim toga, iz godine u godinu život nam je uveseljavao jorgovan koji je također cvao u siječnju, a temperature od minus 20 stupnjeva Celzijevih nisu mu nimalo škodile. Kad se proširivala cesta, jorgovan je smetao, pa sam ga morao iskopati. Sad mi je žao što mlađe šibe nisam presadio – žali Josip Rudec, inače strastveni čitatelj Večernjeg lista kojeg iz dana u dan prati već desetljećima. No, dio tajne svakako leži i u njegovim zlatnim rukama, pod kojima ne sahne ništa što u zemlji zasadi.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije