Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za HRT

Ujedinjena oporba 'dežurala' u sabornici: 'Sabor je dobio dušu. Jedna runda je dobivena'

Oporba u Saboru
Screenshot/youtube
15.10.2021.
u 10:54

Ne želimo riskirati da nastave raspravu dok opozicije nema. Stranci s presudom ne vjerujemo ni koliko je crno pod noktom - naveo je Bojan Glavašević

Zastupnici oporbe sinoć su se okupili za govornicom te opstruirali početak rasprave o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a. Nino Raspudić (Most) počeo je na mikrofon na talijanskom jeziku izgovarati prvo pjevanje "Pakla", a za govornicom su se nizali brojni govornici iz oporbe. Sjednica je oko 21.40 prekinuta, no članovi oporbe ostali su u sabornici. 

- Kolege, nemojte napuštati sabornicu. Odemo li, mogli bi se HDZ-ovci vratiti i nastaviti sjednicu kao da ništa nije bilo - kazao je Mostov Nikola Grmoja. On je sinoć objavio na svom Facebook profilu fotografiju zastupnika koji su, kako navodi, izdržali do kraja.

- Ovo je ekipa koja je izdržala do kraja, do odlaska i posljednjeg HDZ-ovca i saborskih službi iz Sabora. Ponosan sam na svoje mostovce koji su pokrenuli ujedinjenje oporbe kao i na sve kolege iz oporbe. Odnijeli smo pobjedu nad samovoljom HDZ-a koji je mimo Poslovnika odlučio maknuti Strategiju suzbijanja korupcije i progurati raspravu kojom žele na čelo javnog servisa imenovati čovjeka koji je u očitom sukobu interesa! Prva pobjeda je tu, borba se nastavlja! - naveo je na Facebooku. 

Istu je fotografiju objavio i Marin Miletić koji je ustvrdio kako je Sabor "dobio dušu".

- Ovo je ekipa koja je čuvala Sabornicu sve do 23.16h dok nisu posljednji HDZ-ovci napustili Sabor. Ništa više neće biti isto. Hrvatski sabor je dobio dušu. Potpuno jedna drugačija energija. Danas smo mi Mostovci ujedinili oporbu, hvala svim kolegama koje su nas podržali. Pokazali smo snagu. Vratila se duša našem parlamentu. Vidjet ćete. Kreće nova paradigma nakon 30 godina. Ljudi, ima nade - kazao je. 

Bojan Glavašević fotografiju zastupnika u sabornici objavio je na svom Twitter profilu. Naveo je kako su tamo ostali jer nemaju povjerenja u HDZ.

- Dežuramo u sabornici jer nemamo povjerenja u HDZ, čije zastupnice i zastupnici nisu otišli kući. I Jandroković je u Saboru. Ne želimo riskirati da nastave raspravu dok opozicije nema. Stranci s presudom ne vjerujemo ni koliko je crno pod noktom - naveo je. 

Marijana Puljak na svom je Facebook profilu izvještavala o novostima u Saboru. Navela je kako oporba osigurava da se ne nastavi točka dnevnog reda o HRT-u. 

- Jedna runda je dobivena. Bitka za HRT se nastavlja sutra, tj. već danas - navela je nakon odlaska iz sabornice. 

Ključne riječi

Komentara 4

OK
okvals54
12:33 15.10.2021.

Saborski zastupnici mogu ovako cirkusirati do besvijesti,HTV ce opet biti obicno sr...Od njih je gori samo RTL.

DU
Deleted user
11:16 15.10.2021.

Nemam riječi kojima bih opisao koliko su mi tragikomični. :)

DH
Dinko Horvat
19:15 15.10.2021.

Kao mala djeca... Grebačina za fotelje... šta bi rek radili da imaju vlast...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije