Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GRADU TRILJU

FOTO Uhvaćen u kafiću s društvom: Novi ministar spremno pozirao s prijateljima

Trilj: Ministar demografije Ivan šipić s prijateljima na nedjeljnom druženju uz kavu
Foto: Sasa Tadinac/HaloPix/PIXSELL
1/7
19.05.2024.
u 15:13

Ivan Šipić bio je vjeroučitelj u nekoliko osnovnih škola na području Cetinskog kraja te gradonačelnik Grada Trilja

Nakon što je u petak svečano prisegnuo pred zastupnicima Hrvatskoga sabora, Ivan Šipić iz Domovinskog pokreta, ministar demografije i useljeništva, spremno je danas pozirao u Trilju. Naime, tamo je s prijateljima bio na druženju uz kavu.

Ivan Šipić, diplomirani teolog, rođen je 1974. godine u Sinju, a otac je dvoje djece. Bio je vjeroučitelj u nekoliko osnovnih škola na području Cetinskog kraja te gradonačelnik Grada Trilja. Od 2016. do 2020. godine bio je zastupnik u 9. sazivu Hrvatskoga sabora. Tijekom zastupničkog mandata bio je član Odbora za obitelj, mlade i sport, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te Odbora za pravosuđe. Potpredsjednik je županijske organizacije Domovinskog pokreta i član predsjedništva stranke.

Kako je Večernji list pisao prije nekoliko dana, Ivan Šipić prihvatio je bio na čelu ministarstva nakon što se povukao Mario Radić, dopredsjednik DP-a koji je spominjan kao ministar demografije. U predizbornoj je kampanji Šipić najavio borbu za tradicionalne i suverenističke vrijednosti.

"Pronatalitetna i povratnička politika bit će u fokusu djelovanja stranke Domovinskoga pokreta te ćemo inzistirati na donošenju dugoročne populacijske politike koja bi obvezivala sve nositelje vlasti na dugi rok. Sve druge politike su uzaludne ako se ovakav demografski trend nastavi jer nas neće biti. Kao što sam 2018. godine bio protiv bezbožne Istanbulske konvencije, tako i danas imam iste stavove po pitanju rodne ideologije. Jedno su prava žena i njihova zaštita, a drugo je uvođenje kroz sve institucije tog puzajućeg zla. Jer, rodna ideologija to jest. Naša djeca nisu ‘ono’ i naši roditelji nisu rod 1 i rod 2, već otac i majka. Takve podle kombinacije uništavaju našu obitelj. Taj stav nisam mijenjao ni kada su mi prijetili, ucjenjivali i omalovažavali sve što sam godinama radio i za što sam se borio i ostao sam svoj", govorio je.

 

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Trilj: Ministar demografije Ivan šipić s prijateljima na nedjeljnom druženju uz kavu
1/156

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije