Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen Srbin

Uhvaćen dok je prevozio ilegalne migrante

Čakovec: Policija privodi migrante nakon pružanja liječničke pomoći
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.09.2020.
u 10:36

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu u čemu su ga zatekli i spriječili policijski službenici na autocesti Zagreb-Lipovac

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Kutina, ispitalo osumnjičenog državljanina Republike Srbije (1974.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak 11. rujna 2020., postupajući zajednički i dogovorno s nepoznatom muškom osobom, u nakani da se okoristi za unaprijed obećanu nagradu u iznosu od 400 eura, u Vukovaru u prethodno unajmljeno vozilo preuzeo državljane Bangladeša znajući da se oni ilegalno nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik ilegalne migrante prevozio prema Zagrebu u čemu su ga zatekli i spriječili policijski službenici na autocesti Zagreb-Lipovac (čvor Popovača).

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja težeg djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova.

Komentara 1

IB
istinaaa___boliii
15:13 15.09.2020.

Ovakav idiotizam mogu da smisle samo politicari i pajkani. Tip hoce da ocisti hrvatsku od izjelica i da ih preveze u Zloveniju, a glupi pajkani ga u tome sprecavaju i te izjelice zadrzavaju u hrvatskoj o trosku hrvatskih poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije