Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u Sarajevu

Uhitili šest osoba koje su pokušale otići u Siriju

bih policija
Foto: Zvonimir Čorić/PIXSELL
1/2
18.02.2015.
u 09:54

Iz Tužiteljstva BiH naveli su da su uhićene osobe pripadnici radikalnih vjerskih pokreta

Šest pripadnika selefijskog pokreta uhićeno je sinoć i jutros dok su pokušavali napustiti BiH te otići ratovati u Siriju. U nastavku akcije Damask izvršen je i pretres šest lokacija na području Sarajeva, Maglaja, Bužima i Velike Kladuše, javlja Klix.

Nevada Hušidića i Merima Keserovića iz Velike Kladuše uhitili su sinoć pripadnici SIPA-e u sarajevskoj zračnoj luci. Oni su pokušali otići na teritoriji Islamske države i to preko Istanbula. Ubrzo je u svom domu priveden i E. T. (1964.), a jutros na području Maglaja i Bužima A. I. (1992), H. E.(1981) i R. I. (1953).

– Ove osobe sumnjiče se da su počinile kaznena djela financiranja terorističkih aktivnosti, javno poticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi s kaznenim djelom terorizam i djelom protuzakonitog formiranje i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama – naveli su iz SIPA-e. Iz Tužiteljstva BiH naveli su da su uhićene osobe pripadnici radikalnih vjerskih pokreta.

>>BiH najavila aktivnu borbu protiv Islamske države

>>Zbog zastava ISIL-a policija u Gornjoj Maoči. Ostojić: Nije prvi put da se takvi incidenti događaju u BiH
 

Komentara 7

MX
Mister X
10:11 18.02.2015.

Uhitili šest osoba koje su pokušale otići u Siriju; to je isto upitno ako se netko vraća tamo k roditeljima familiji svojoj da bi ih izvulkao iz pakla dali je terorista ? . Nadalje je logika bolja da ih seih se pusti one koji žele otići sa tim da nemaju više pravo povratka ako idu tamo u rat; kao na primjer regrutirani NATO "drgovoljci" recimo u rat u Ukarjini !

Avatar emilsalis
emilsalis
10:28 18.02.2015.

Gastarbajteri dobrodosli !!! Treba IS-jos par tih koljaca jer su poceli i ljudskim organima da trguju

DU
Deleted user
10:23 18.02.2015.

U Siriju ne može a u Ukrajinu može. Pošteno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije