Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovarski liječnik

Uhitili kirurga jer je deset pacijenata umrlo u bolnici?!

davorin diklić
Damir Spehar/PIXSELL
21.06.2013.
u 20:16

Gotovo su svi liječnici s kirurgije digli 2010. glas protiv Diklića te tvrdili da radi brojne propuste. U petak navečer određen mu je istražni zatvor od 30 dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Ugledni bjelovarski liječnik i bivši političar dr. Davorin Diklić uhićen je zbog, kako smo neslužbeno doznali, više kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Riječ je o bivšem šefu bjelovarske kirurgije koji je više od dvije godine bio i vršitelj dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice. Diklić je jedno vrijeme bio i predsjednik bjelovarskog HSS-a i potpredsjednik Gradskog vijeća, no zbog pritisaka i nezadovoljstva napustio je stranku i postao nezavisni vijećnik.

- Možemo potvrditi da smo u petak ujutro uhitili 57-godišnjaka nad kojim je dovršeno kriminalističko istraživanje i protiv njega podnosimo kaznenu prijavu zbog više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Već oko 10.30 sati predan je pritvorskom nadzorniku, a za sve ostale informacije obratite se državnom odvjetništvu – kazao je u petak Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.

Istražno ročište na kojemu je bjelovraskom kirurgu Dikliću određen istražni zatvor od 30 dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke završeno je oko 22 sata. Kako nam je kazala sutkinja istrage Dajana Bareberić- Valentić, doktor Diklić branio se šutnjom.

Stravična svjedočanstva

Široj javnosti Diklić je postao poznat nakon skandala koji je u kolovozu 2010. izbio u bjelovarskoj bolnici, a u kojem su se protiv njega kao v.d. ravnatelja i šefa odjela žestoko pobunili gotovo svi liječnici kirurgije. Upravo ta pobuna nanijela mu je i političku štetu te je zbog nje izgubio zaštitu svog HSS-a koji upravo u bjelovarskoj bolnici godinama ima najveću utvrdu. Tijekom pobune kolege kirurzi su oprezno iznosili tvrdnje o njegovim brojnim propustima, no konkretnije detalje tada još nisu otkrivali. Ipak, nedugo nakon izbijanja skandala lokalni tjednik objavio je priču o stravičnim svjedočanstvima temeljenim na dokumentaciji koja im je u diskreciji dostavljena, a u kojoj su navodno bili precizno evidentirani svi Diklićevi stručni propusti. U tekstu se tada tvrdilo da postoji čak popis od deset imena pacijenata koji su tijekom 2007. i 2008. s kirurgije odvezeni u lijesu. Diklić je tada tužio lokalni tjednik i na sudu dobio zadovoljštinu.

Može utjecati na svjedoke

Što se točno krije iza kvalifikacije o više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi za koje ga se sada sumnjiči, u petak, nažalost, nismo mogli doznati.

>>Upravno vijeće odbilo zahtjev za smjenu dr. Davorina Diklića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije