Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANAMA PAPERS

Uhidbeni nalog protiv bivšeg premijera Navaza Šarifa

Foto: Nawaz Sharif
26.10.2017.
u 09:38

Navaz Šarif optužen je prije tjedan dana za korupciju na istom sudu. Trenutno se nalazi uz uzglavlje rakom oboljele supruge u Londonu odakle se nije vratio otkad je optužen.

Uhidbeni nalog izdan je danas protiv bivšeg pakistanskog premijera Navaza Šarifa, kojega je u srpnju svrgnuo Vrhovni sud nakon korupcijske afere, manje od godinu dana prije sljedećih parlamentarnih izbora, izjavio je jedan od njegovih odvjetnika.

Sud zadužen za antikorupcijsku borbu "izdao je danas uhidbeni nalog protiv bivšeg premijera za dvije navodne korupcijske afere", izjavio je jedan od njegovih branitelja Zafir Han.

Navaz Šarif optužen je prije tjedan dana za korupciju na istom sudu. Trenutno se nalazi uz uzglavlje rakom oboljele supruge u Londonu odakle se nije vratio otkad je optužen. Njegov odvjetnik kazao je da se ne osjeća krivim.

Saslušanje bivšeg premijera odgođeno je za 3. studenoga, dodao je Han.

Vrhovni sud okončao je prijevremeno Šarifov treći mandat na čelu zemlju u srpnju, nakon otkrića o luksuznim nekretninama do kojih je obitelj došla putem off-shore holdinga.

Afera je izbila objavljivanjem Panama Papers.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije