Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrili krivce?

Uhićeno 9 turskih državljana zbog bombaških napada na Tursku

Turska, eksplozija (1)
Reuters/PIXSELL
12.05.2013.
u 09:47

Uhićeno je devet turskih državljana za bombaške napade na Tursku. - Odgovorni za napad povezani su sa sirijskim režimom, izjavio turski ministar ranije danas.

Devetorica turskih državljana pritvorena su zbog dvostrukog bombaškog napada u turskom gradu Reyhanliju u kojem je poginulo 46 ljudi, a preko 100 ozlijeđeno, piše CTV News.

Ranije danas turski ministar unutarnjih poslova Muammer Gueler izjavio je da su izvršitelji dvostrukog bombaškog napada povezani s organizacijama bliskim sirijskom režimu, te da su identificirani, piše Aljazeera.

- Ljudi i organizacija koji su izveli napade su identificirani. Utvrđeno je da su povezani s organizacijama koje podržavaju sirijski režim i njegovim obavještajnim službama - izjavio je Gueler na konferenciji za novinare.

Zamjenik turskog premijera Besir Atalay, koji je također bio na konferenciji za novinare u Antakyji, gardu blizu Reyhanlija, precizirao je da počinitelji nisu došli s druge strane granice nego iz Turske.

-Po našim informacijama, počinitelji dolaze iznutra - rekao je Atalay, dodavši da se broj ubijenih u napadima sada povećao na 43.

Sirija je odbacila turske optužbe da je odgovorna za te napade.

- Sirija nije počinila i nikada neće počiniti nešto takvo, ne zato što za to nije sposobna, već zato što nam naše vrijednosti to ne dopuštaju, rekao je sirijski ministar za informiranje Omran al-Zohbi na konferenciji za novinare koju je prenosila sirijska televizija.

Dva automobila napunjena eksplozivom eksplodirala su u subotu pred uredom gradonačelnika i poštom u Reyhanliju, mjestu od 60.000 stanovnika u provinciji Hatay, smještenom osam kilometara od sirijske granice. U eksplozijama su po dosadašnjim podacima ubijene 43 osobe, a ranjeno je više od stotinu.

>>Bombaški napad u Turskoj: 40 poginulo, 100 ozlijeđenih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije