Naslovnica Vijesti Crna kronika

Uhićeno 9 muškaraca zbog nedozvoljenog posjedovanja i izrade oružja

U pretrazi njihovih domova i vozila pronađeno je 25 komada vatrenog oružja, među kojima 16 pušaka, 9 pištolja, 2 prigušivača, 4 ručne bombe, 4 granate kalibra 20 mm, 6480 streljiva...
15. ožujka 2019. u 11:02 2 komentara 2074 prikaza
Policija zaplijenila veće količine oružja i streljiva
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Policijska uprava sisačko-moslavačka dovršila je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad devetoricom muškaraca zbog sumnje na nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Kako je rekao Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke, kazneno je prijavljeno devet muškaraca u dobi od 22 do 69 godina s područja Siska, Petrinje i Sunje za ukupno 11 kaznenih djela.

– U pretrazi njihovih domova i vozila pronađeno je 25 komada vatrenog oružja, među kojima 16 pušaka i 9 pištolja, zatim 2 prigušivača, 4 cijevi za puške, 54 komada raznih sastavnih dijelova oružja, 4 ručne bombe, pet električnih detonatorskih kapisla, 4 granate kalibra 20 mm, tri kilograma baruta, 1.4 kilograma lovačke sačme te 6480 komada vojnog i lovačkog streljiva raznih kalibara – rekao je načelnik Pešut.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su svi osumnjičeni na adresama prebivališta neovlašteno držali veće količine eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i streljiva, uglavnom vojnog porijekla, dok su trojica osumnjičenih, i to 22-godišnjak, 53-godišnjak i 48-godišnjak, radili prepravke i preinake na takvom oružju, prilagođavajući ga za svoje potrebe, ali i za potrebe nuđenja na prodaju, dok su i sami takvo oružje prodavali kupcima.

Kako je rečeno, daljnja istraga bi trebala pokazati gdje je prodano oružje u konačnici završavalo.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • alfich:

    A zašto niste uhitili "predsjednika" M&K kluba Radošić, on nelegalno posjeduje pištolj - još će netko nedužan nastradati zbog njega !