Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australija

Uhićeno 15 militanta zbog prijetnji da će nasumce obezglavljivati građane

uhićenje ISIL-ovaca u australiji
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
18.09.2014.
u 10:19

Premijer Tony Abbott rekao je da je stariji militant australske skupine ISIL-a najavio 'demonstrirajuća ubojstva' koje uključuje obezglavljenje

Australska policija napravila je nekoliko racija u Sydneyju tražeći islamističke militante budući da su obavještajne službe izvijestile kako postoji velika mogućnost nasumičnih napada na građane. Uhićeno je 15 osoba, a u akciji je sudjelovalo 800-ak teško naoružanih policajaca. 

Premijer Tony Abbott rekao je da je stariji militant australske skupine ISIL-a najavio ''demonstrirajuća ubojstva'' koja uključuju obezglavljenje, piše BBC

Jedan uhićenik osumnjičen je za planiranje napada. Tužitelji tvrde da je planirao jedno jezovito smaknuće. Australski mediji izvještavaju da je urota uključivala nasumično obezglavljivanje građana nakon što bi ih omotali zastavom Islamske države.

Izravni poticaji dolazili su od starijeg člana ISIL-a u Australiji koji je poticao i organizirao ostale članove na provođenje ubijanja, stoji u izvješću obavještajne službe. 

>> ISIL objavio 'akcijski trailer' upozorenja SAD-u pošalje li svoje trupe u Irak

>> Hoće li SAD uništiti ISIL?

Komentara 1

TO
tomacat
21:39 18.09.2014.

Kako se ta akcija policije baš danas poklopila s odlaskom 600 Australskih vojnika u Irak???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije