Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje siju strah

\'Uhićenje Luke Bojovića nije ugasilo zemunski klan\'

'luka_bojovic_pekar'
''
04.04.2012.
u 14:29

Tvrde to operativci koji su godinama pratili i na kraju uhitili članove zemunskog klana

Nepuna dva mjeseca nakon uhićenja najtraženijeg srbijanskog bjegunca i vođe zemunskog klana Luke Bojovića, policijski operativci tvrde da zloglasni klan još nije ugašen.

U intervjuu Blicu petorica pripadnika radne skupine koja je od 2003. godine lovila odbjegle pripadnike zemunskog klana prvi su put iznijela u javnosti detalje potrage za ubojicama premijera Zorana Đinđića, ali i njihovim kolegama iz klana.

Potragu je naredio ministar Dušan Mihajlović, a noć nakon Đinđićeva ubojstva operativci su doznali za drugi klan čiji je vođa bio Bojović i to zahvaljujući njegovoj vojnoj knjižici koja je pronađena u kući Milorada Ulemeka Legije.

– Tada smo otkrili drugi dio klana koji je predvodio Bojović. Danas znamo i da postoji treći – potvrdili su operativci.

Pripadnici MUP-a Srbije objasnili su da su Bojović i Ilija Novković iz  zemlje pobjegli u kolovozu 2003. godine. Bilo je to nakon akcije ''Sablja'' kada se specijalnim postrojbama prvi put pružila prilika za lociranje "zemunaca". Operativci su tada nadgledali tajni sastanak njihovih supruga, no pripadnici BIA-e napravili su pogrešku pa su "zemunci" uočili opasnost i napustili zemlju. Tada je uslijedilo dugogodišnje praćenje kretanja njihovih supruga, kumova i suradnika kao i putovnica koje su pribavljali. No nisu imali konkretne podatke koji bi ubrzali njihova uhićenja.

– Na Bojoviću smo radili nakon radnog vremena. Ostali kolege i naši šefovi nisu znali na čemu radimo. O opasnosti? Svake smo se noći međusobno prebrojavali jesmo li živi – posvjedočili su operativci o opasnosti, ali i tajnosti akcije.

Komentara 3

OS
osica33
15:04 04.04.2012.

hahaha

TO
Toni50
21:21 04.04.2012.

Odkuda Srbi regrutiraju policiju iz mentalno zadnjih ili predzadnjih ako je istina šta ovaj muški nas obavještuje o hrabrom tajnom pračenju žena !!! Nakon presude \"krivcima\" za odstrel \" CIA agenta Đinđiča\"! - našega Preimjera koji je odigrao ulogu uu balkaniji privatnog hapsioca Miloševića ! Tada je uslijedilo dugogodišnje praćenje kretanja njihovih supruga, kumova i suradnika...ustanovili smo da ima još krivaca još ubojica Đinđiča i nakon 4 200 uhapšeni skužili smo da ima još krivaca i Zemunskog klana kao u priči i to treči četvrti peti možda i još šesti sedmi i osmi klan ! Pračenje njihovi supruga potajno je bilo tako opasno da smo sretni što smo danas živi nevjerovatno strašno opasno ...

Avatar My Style
My Style
22:58 04.04.2012.

@ DERAN Ulemek je koliko znam po ocu ili majci Slovak (otuda prezime), a Seselja ima i Hrvata i Srba !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije