Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA I Srbija i RS sudjeluju u istrazi

Uhićeni zbog suradnje policija

Autori: Marina Borovac, Hina
30.10.2008.
u 19:11

Na današnjem sastanku v. d. glavnog ravnatelja policije Republike Hrvatske Vladimira Fabera i direktora MUP-a Republike Srbije Milorada Veljovića razgovaralo se, među ostalim, o mogućnosti osnivanja zajedničke policijske skupine, potvrdio je večeras načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Među ostalim razgovaralo se i toj mogućnosti, ali ništa nije dogovoreno - rekao je Borovec

– U zajedničkom je interesu da se sve rasplete. Najnovija zbivanja pokazuju da se s organiziranim kriminalom ne može nositi samo jedna država, jer kriminal ne pozna granice. Mi smo u istragu ubojstava u Zagrebu uključeni od samog početka i to je donijelo rezultate – rekao je direktor policije Srbije Milorad Veljović, prije današnjeg sastanka s v.d. ravnateljem hrvatske policije Vladimirom Faberom.

Jocić nestao
Nakon uhićenja državljana Srbije Svetozara Đurovića i Bogoljuba Kuzmanovića, srpska policija traga za još nekim osobama, kazao je Veljović, no do danas prijepodne na teritoriju Srbije nije uhićen nitko tko bi bio povezan s ubojstvom Ive Pukanića i Nikole Franjića, niti je pronađen i ispitan Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, čijem kriminalnom klanu Đurović i Kuzmanović navodno pripadaju.

Osim što u ovom slučaju hrvatska policija surađuje sa srpskom policijom, pomoć je zatražena i od policije Republike Srpske. Uroš Pena, direktor policije RS, rekao je da su zatražene provjere “nekih osoba, automobila i telefonskih brojeva”. Te su provjere, objasnio je, još u tijeku, a odnose se na osobe s područja sjevernog dijela RS, odnosno Banje Luke i mjesta prema granici s Hrvatskom. – S hrvatskom policijom kontaktiramo izravno i putem Interpola.

Ova provjera auta odnosi se na vozila koja su viđena u Zagrebu u vrijeme ubojstva Pukanića i Franjića – kaže Pena. Jesu li priveli, i koga, iz tamošnjih kriminalnih klanova, Pena nije želio odgovoriti, samo je kazao da konkretnih rezultata još nema. Doznajemo da policija RS pojačano nadzire ulaske i izlaske preko granice.

Uključeni i Crnogorci
Nakon ubojstva Pukanića i Franjića, u istragu se uključila i policija Crne Gore, kaže glasnogovornica tamošnje policije Tamara Popović. – Nismo čekali da netko traži pomoć, do danas to nije niti učinjeno, ali smo samoinicijativno krenuli u provjere na teren – rekla je glasnogovornica. Dodala je kako nisu otkrili ništa što bi koristilo hrvatskoj policiji.


Ista skupina odradila ubojstva

Kad su u siječnju 2008. godine na Palama ubijeni jedan od navodnih šefova podzemlja u Istočnom Sarajevu Vlatko Mačar i njegov prijatelj Mladen Vlaški, hrvatski istražitelji išli su na Pale, kako bi pomogli u istrazi oko autobombe, aktivirane kad su Mačar i Vlaški oko 9 sati i 20 minuta izlazili iz kafića. Sada se pak neslužbeno doznaje da je isti takav eksploziv korišten i pri likvidaciji Pukanića i Franjića, a po nekim pretpostavkama, i ubojstva na Palama i ubojstva u Zagrebu odradila je ista skupina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije