Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićeni u aferi Podravka ostaju u pritvoru da ne bi ometali istragu

Podravka
Josip Maljak
28.10.2009.
u 14:22

Vijeće je prihvatilo argumente suca da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprečavanjem utvrđivanja kretanja novca.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo je žalbe na odluku o jednomjesečnom istražnom zatvoru za šestoricu osumnjičenih za malverzacije u Podravki.

Županijski sud u Zagrebu na svojim je stranicama objavio priopćenje u kojem se navodi da su odbijene žalbe prvoga osumnjičenog Darka Marinca, drugoga osumnjičenog Milana Horvata, trećega osumnjičenog Zdravka Šestaka, četvrtoga osumnjičenog Saše Romca, petoga osumnjičenog Josipa Pavlovića i šestoga osumnjičenog Srđana Mladinića podnesene protiv rješenja suca o određivanju istražnog zatvora.

Vijeće je prihvatilo argumente suca da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprečavanja utvrđivanja kretanja novca.

Također postoji i realna i predvidiva opasnost da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli nastaviti s istim ili istovrsnim kaznenim djelima, a opasnost je u tome da su osumnjičenici, uz manje izmjene, ostali na svojim položajima i funkcijama te u tome da su i nakon početka policijske obrade nastavili s protupravnim aktivnostima, što se može zaključiti iz dokumentacije u spisu. Vijeće za sada ne nalazi mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere pa niti mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
15:37 28.10.2009.

Ushičeni ostaju na mlijeku i kolačima toliko im se svidjela ideja o posjeti zatvoru.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:44 28.10.2009.

Ne tako davno, pukal je ona velika i spektakularna afera s onim Fondom za privatizaciju...sjeća li se tko uopće toga :-((

RO
romictea
14:57 28.10.2009.

Pretpostavljam minimalnu kaznu za pocinitelje po 20 godina, a kada stigne Rumeni njemu barem 50% dodatka, a kako iza svega stoji drIvo njemu 100% dodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije