Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjiče se za 42 kaznena djela

Uhićeni serijski lopovi: Pljačkali kuće, a provalili su i u jedan župni ured

Krađa u Istri
Foto: PU istarska
1/9
15.02.2019.
u 16:09

Na području Kanfanara osumnjičeni su provaljivali od svibnja do kolovoza te su u tom razdoblju provalili u tri kuće za odmor, jednu obiteljsku kuću i župni ured

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja istarski policajci uhitili su dvojicu muškaraca, 45-godišnjaka iz okolice Lupoglava i 42-godišnjaka iz okolice Barbana osumnjičenih za 26 kaznenih djela, odnosno 20 teških krađa, pet pokušaja teških krađa i jednu krađu te za još dodatnih 16 kaznenih djela koja je policija utvrdila još prošle godine u listopadu i studenome, izvijestila je istarska policija na konferenciji za novinare u Puli.

Po riječima voditelja službe općeg kriminaliteta Dragana Bodula dvojica muškaraca su u razdoblju od 13. svibnja do 25. rujna provaljivali u obiteljske kuće i kuće za odmor na području Rovinja, Žminja, Kanfanara, Bala, Lanišća, Oprtlja, Svetvinčenta,Raklja, Kavrana, Krnice, Medulina, Ližnjana, Barbana, Marčane, Galižane i Svetog Lovreča a šteta koja je nastala počinjenjem tih kaznenih djela iznosi oko 550 tisuća kuna

Na području Kanfanara osumnjičeni su provaljivali od svibnja do kolovoza te su u tom razdoblju provalili u tri kuće za odmor, jednu obiteljsku kuću i župni ured.

"Policijski službenici pronašli su većinu otuđenih predmeta te će ih vratiti vlasnicima, no s obzirom da su kod osumnjičenih pronašli još predmeta, vrijednosti oko sto tisuća kuna, policija nastavlja provoditi izvide u cilju utvrđivanja njihovog podrijetla i pronalaska vlasnika", istaknuo je Bodul.

Tijekom akcije policija je u suradnji s djelatnicima carine na području Pule pronašla hostel koji je poslovao bez potrebitih odobrenja, a kojim je upravljao 45-godišnjak, gdje je pronađe veći broj različitih predmeta za koje se posumnjalo da potječu od kaznenih djela.

Među oštećenim građanima je i veliki broj stranih državljana. Tijekom provala i krađa osumnjičeni su uglavnom otuđivali novac, mobitele, računala fotoaparate, tablete i druge predmete. Istraga je u tijeku.

Video: Pogledajte kako je u nekoliko sekundi ostao bez skupocjena sata i prstena

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
16:18 15.02.2019.

Sigurno nisu branitelji dok nema ime i prezime..

PA
pakrac1
00:56 16.02.2019.

kada nisu napisali sigurno ciganija

SA
sani1
18:27 15.02.2019.

E, u župnom uredu će im bog pomoć’.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije