Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZELI IM MOBITELE

Uhićeni navijači traže liječničku pomoć, žele da ih puste: 'Uskoro je sezona, moramo pomagati roditeljima'

Velika Gorica: Navijači koji su sudjelovali u neredima na A1 dovezeni na Županijski sud
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
24.05.2022.
u 13:25

Ranije su kazali kako dio njih uopće nije bio na benzinskoj postaji gdje se odvio napad na 16 policajaca, već ih je policija izvukla iz njihovih vozila zaustavljenih na cesti

Gotovo polovica navijača koji su uhićeni nakon subotnjih nereda na odmorištu Desinec zadobili su ozljede, što se vidjelo i na fotografijama i snimkama njihova dovođenja u tužiteljstvo. 

Kako 24sata neslužbeno doznaje, pružena im je liječnička pomoć u hitnoj, no dio uhićenih žali se na bolove te traže da ih se odvede liječniku i da im se pruži adekvatna liječnička pomoć. 

Ranije su kazali kako dio njih uopće nije bio na benzinskoj postaji gdje se odvio napad na 16 policajaca, već ih je policija izvukla iz njihovih vozila zaustavljenih na cesti te ih natjerala da legnu sa strane govoreći im da će biti svjedoci. 

U ćelijama ih je po osmero, a zadnji privedeni mladić doveden je u Remetinec sinoć oko ponoći. Kako je zatvor pretrpan, mladići neće provesti određeno vrijeme u izolaciji, već će ih se testirati brzim testovima na COVID-19.

Mladićima je policija oduzela mobitele jer se istražitelji nadaju da bi uvidom u komunikaciju mogli utvrditi tko je bio organizator blokade na autocesti A1 i tko je sudjelovao u napadima. 

Od 42 privedene osobe, deset je mlađih punoljetnika, a jedan mladić je maturant. Neslužbeno se doznaje kako je dio njih tražio i da ih se pusti jer uskoro kreće turistička sezona te moraju pomagati roditeljima u poslovima. 

Dio odvjetnika osumnjičenih najavio je kako će se na rješenje o istražnom zatvoru žaliti izvanraspravnom vijeću velikogoričkog Županijskog suda te smatraju kako bi mjere opreza poput privremene zabrane odlaska na utakmice bile dovoljne. 

>> VIDEO Velika Gorica: Navijači koji su sudjelovali u neredima na A1 dovezeni na Županijski sud

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar nekakav
nekakav
13:30 24.05.2022.

nismo ni sumnjali da će početi plakati, tzv. kmečanje im je prirodni refleks.

Avatar Payback
Payback
13:42 24.05.2022.

Jaki u coporu...a ovako u zatvoru nakon 2 dana kmee

MA
Markovinac
13:58 24.05.2022.

Svima minimalno 5 godina zatvora Treba ih nauciti pameti Margareta je samo silom i zatvorom umirila engleske navijace koji su bili gori od nasih narkomana a ne navijaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije