Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolijala

Uhićena žena koju se sumnjiči za 10 razbojstava

pljačkašica
Foto: MUP
18.05.2014.
u 16:22

Ivanka B. (48) mjesecima je policiji bila neuhvatljiva. Ivanku B. uhitio je policajac izvan službe, nakon što je čuo zapomaganje djelatnice

Ivanka B. (48) mjesecima je bila neuhvatljiva zagrebačkoj policiji. Prijeteći plastičnim pištoljem i suzavcem, kako se sumnja, orobila je devet poslovnica za otkup plemenitih metala te jednu poštu, čime se od prvog razbojstva 10. srpnja prošle godine pa sve do prošlog petka, kada je počinila posljednje razbojstvo, domogla oko 82.000 kuna.

Parkirala blizu poslovnice

Iz mjesta u okolici Zagreba gdje živi, u pohode bi kretala svojim golfom, koji bi uvijek parkirala u blizini poslovnice koja joj je bila na meti. Tada bi na glavu stavila crvenu periku te dioptrijske ili sunčane naočale. Potom bi se s ovećom ženskom torbom u kojoj je nosila suzavac i plastični pištolj zaputila u poslovnicu.

Od deset razbojništava koliko ih je ukupno počinila, osam ih je bilo u Zagrebu te po jedno u Bjelovaru i Sisku. Uvijek je birala mjesta u kojima rade ženske zaposlenice. Iako su njezino lice tijekom razbojstava nekoliko puta zabilježile nadzorne kamere, zagrebačka policija i dalje je tapkala u mraku. Nije pomoglo niti kada su fotografije razbojnice u čak dva navrata objavljene u medijima. O misterioznoj razbojnici nitko ništa nije znao ili nije želio ništa reći. Drskost razbojnice i nemoć policije dosegnula je vrhunac nakon što se Ivanka B. nepunih mjesec dana nakon što su njezine fotografije prvi put objavljene odlučila orobiti poštu u Albaharijevoj ulici, iz koje je otišla sa 30.000 kuna, što joj je bila najveća suma koje se do tada domogla.

“Pljačka, pljačka”

Prošlog petka odlučila je obaviti svoju desetu pljačku. Po već isprobanoj formuli, s perikom na glavi i plastičnim pištoljom u ruci ušetala je u poslovnicu za otkup plemenitih metala u Ulici Ivane Brlić Mažuranić u Susedgradu, a nekoliko minuta poslije izašla je sa 8.000 kuna i nešto nakita u torbi. Međutim, kada se malo udaljila od poslovnice, zaposlenica je izašla na ulicu i počela vikati: “Pljačka, pljačka!” To je čuo policajac koji tada nije bio na dužnosti, ali je svejedno potrčao za razbojnicom. Čim ju je sustigao, predala se te nije niti pokušala pružiti otpor. Tako je neuhvatljiva Ivanka B. koja nikad prije nije bila kazneno evidentirana napokon završila u rukama policije. 

>> Naoružan opljačkao obrt pa zbog nevremena lakše pobjegao

Komentara 2

DA
damirtankovic
22:30 18.05.2014.

Zakaj ne napišete puno ime i prezime (ne samo u njezinom slučaju), nek svi znaju tko su te spodobe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije