Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada i opasna

Uhićena meksička 'kraljica zločina' koja je vrtjela milijarde $

meksiko (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
05.07.2012.
u 22:00

Neke od njih posmicale su sve koji su im prijetnja na čelu kartela

Kada je policija iz kombija u utorak pred postajom u Los Angelesu izvlačila dvadesetsedmogodišnju djevojku crne kose svezane u rep i ruku sputanih lisicama, prolaznici koji su slučajno vidjeli ovaj prizor vjerojatno nisu ni slutili da gledaju jednu od “kraljica narkokartela”, žena koje su na čelu nekih od najokrutnijih i najkrvavijih bandi Meksika.

Anel Violeta Noriega Rios, poznatija među svojim sunarodnjacima kao Kraljica zločina ili Lijepa, već je godinama na listi najtraženijih zločinki Sjeverne i Srednje Amerike, a u Los Angelesu je uhićena sasvim slučajno, u iznajmljenom stanu latinskoameričke četvrti El Monte.

Riosova je bila šef “ispostave” narkokartela “La Familia” u SAD-u, te je bila zadužena za organizaciju i nadzor prodaje metamfetamina, marihuane i kokaina na području cijelih Sjedinjenih Država.

Hladne i okrutne

Policiju je iznenadilo što je djevojka koja je “pod sobom” imala biznis vrijedan desetak milijardi dolara na godinu živjela u relativno siromašnoj četvrti, no njen je identitet potvrđen provjerom otisaka i analizom DNK. Rios je samo jedna od “opasnih ljepotica”, Meksikanki koje sve češće preuzimaju vodstvo pojedinih kartela ili vanjskih sektora njihove organizacije. U “poslu” kojim su do prije nekog vremena vladali muškarci sve je više žena, no to ne znači da narkokarteli postaju nježniji ili obzirniji. Sve ove ljepotice “hladne su kao led” i spremne izdati nalog za ubojstvo, pa čak i vlastitim rukama ubiti bilo koga tko im stane na put.

– Bili smo na zabavi u planinskoj vili kada se na nebu pojavio helikopter. Sletio je na travnjak pokraj bazena, a iz njega je izašla Sandra Avila praćena čuvarima i noseći u rukama kalašnjikov. Svi su zašutjeli, a ona je prišla jednom od gostiju i ispalila u njega nekoliko metaka – opisivao je svjedok na suđenju Sandri Avili Beltran, koja je nekoliko godina vodila kartel Sinaloa.

Prije nego što je uhićena prije nekoliko godina, Beltran je postala toliko poznata po svom hladnom stilu vođenja kartela, okrutnosti, ali i ljepoti, da je prema njenu životu snimljen čak i film u kojemu je glumio Ben Kingsley. Ništa manje nije poznata ni Laura Zuniga, meksička misica za koju se ispostavilo da je visoka članica narkokartela Juarez, koja organizira promet droge između Bolivije, Kolumbije i Meksika. Uz nju su, u trenutku uhićenja, bila i sedmorica čuvara koji su uz sebe imali jurišne puške AR-15, ručne bombe, 53 tisuće dolara u gotovini i 16 mobitela.

Naslijede supruga

Prema procjenama policije i sigurnosnih službi, broj žena u narkokartelima narastao je u posljednje tri godine za oko 400 posto, a dobar dio njih naslijedio je svoje ubijene muževe na njihovim mjestima u kriminalnim organizacijama.

Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove, pa je tako prije nekoliko mjeseci uhićena Maria Jimenez, plaćena ubojica koja je smaknula 20 žrtava uime kartela Zeta.

Komentara 16

OB
-obrisani-
22:18 05.07.2012.

Ljepotice ?????????????? Govorite li vi to o mesu i kozi ?

LI
LILLIT
23:55 05.07.2012.

kakav je to izraz posmicale su ? Jesu li ih mozda smaknule ?

BU
Bullshitter
06:37 06.07.2012.

A vidi je, izgleda kao Miki Maus. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije