Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Uhićena i Arkanova udovica Ceca Ražnatović

18.03.2003.
u 00:00

Beogradski zatvor pretrpan osumnjičenima. Legiju će loviti vojni specijalci

Svetlana Ceca Ražnatović, pjevačica i udovica Željka Ražnatovića Arkana, uhićena je jučer zbog sumnji da je pomagala Miloradu Lukoviću Legiji i Dušanu Spasojeviću Šiptaru, glavnim osumnjičenim za atentat na premijera Zorana Đinđića. Kako je javio Radio B92, pozivajući se na izvore bliske istražiteljima, sumnja se da se Ceca sastajala prije i nakon atentata s Legijom i Šiptarom. Radio također navodi da im je nakon premijerova ubojstva pomogla da se skriju.

Prema istim izvorima na koje se poziva B92, Ceca Ražnatović novčano je pomagala obitelj Dejana Milenkovića Bagzija koji je nestao prije tri tjedna, nakon što je kamionom naletio na Đinđićev automobil. Jake snage žandarmerije i interventnih postrojbi MUP-a Srbije jučer ujutro opkolile su kuću Svetlane Ražnatović i ušle u nju. U raciji je sudjelovalo oko 50 pripadnika policije. Najprije su razoružali i priveli Cecine tjelesne čuvare, a zatim ušli u njezinu kuću, smještenu prekoputa stadiona Crvene zvezde i okruženu visokim zidom.

Nakon šestodnevne potrage za ubojicama Zorana Đinđića i uhićenja više od 400 osoba, središnji je beogradski zatvor pretrpan i u njemu više nema mjesta za nove osumnjičene. Zbog novih uhićenja dio je prebačen u ostale zatvore u Srbiji. Policija je priopćila kako sumnja da se Dejan Milenković Bagzi, koji je prije tri tjedna kamionom pokušao naletjeti na Đinđićev automobil, skriva u Zemunu ili Novom Beogradu. Vođe zemunskog klana Milorad Luković Legija i Dušan Spasojević Šiptar još su u bijegu. Budući ministar obrane SiCG Boris Tadić izjavio je kako postoji mogućnost da se dio zemunskog klana krije u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj, a dio čak i u nekim zemljama Latinske Amerike.

Pretpostavlja se da Legiju čuva odana, dobro naoružana i uvježbana paravojna formacija, čiji su članovi bivši pripadnici Crvenih bertki. S obzirom na to da će njegovo uhićenje biti akcija visokog rizika, nagađa se da bi u njoj mogle sudjelovati specijalne vojne postrojbe. Njihov angažman omogućavaju i mjere izvanredna stanja, koje bi mogle potrajati do kraja travnja. MUP Srbije priopćio je da je istraga proširena i na pronalazak osoba za koje se sumnja da su "financirale ubojstvo" Zorana Đinđića.

Prema MUP-u, kod uhićenih osoba pronađena je velika količina vatrenog oružja, ručnih bombi, suzavca, eksplozivnih naprava, nekoliko kilograma narkotika te krivotvorene isprave.

Od 400 uhićenih, četiri su osobe tražile i dobile status zaštićenog svjedoka. Njihove izjave, navodi MUP, potvrđuju da je zemunski narkokartel "uz pomoć pripadnika državne i javne sigurnosti u vrijeme Miloševićeva režima sudjelovao u političkim ubojstvima, organiziranoj trgovini drogom i bio izravno povezan s kolumbijskim narkokartelom".

Beograd Zorana Bajt

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije