Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haag

Uhićena Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte

Florence Hartmann
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.03.2016.
u 12:27

Hartmann je osuđena za nepoštivanje suda i zbog toga joj je zabranjen pristup sudu, što je razlog uhićenja

Uhićena je novinarka i književnica Florence Hartmann, bivša glasnogovornica i savjetnica za Balkan glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu, Carle del Ponte, javlja N1

RTL-ov Hrvoje Krešić javlja kako je uhićena pred sudom gdje se očekuje presuda Radovanu Karadžiću, jer je imala zabranu pristupa sudu zbog svoje knjige. 

Hartmann je osuđena za nepoštivanje suda i zbog toga joj je zabranjen pristup sudu, što je razlog uhićenja. Od uhićenja su je pokušale zaštititi Majke Srebrenice koje su napravile obruč oko nje, no na kraju je ipak privedena. 

Raspravno vijeće Haškog suda u 14 sati počelo je s izricanjem presude bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću za genocid te za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja počinjene progonom Bošnjaka i Hrvata, njihovim istrebljenjem, ubojstvima i deportacijama tijekom rata u BiH od 1992. do 1995.

Haški tužitelji zatražili su u završnim riječima na kraju suđenja da se Karadžića za njegovu presudnu ulogu u zločinima proglasi krivim i osudi na kaznu doživotnog zatvora. Karadžić je za sebe tražio oslobađajuću presudu.

Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici i osuđen na 40 godina zatvora.

>> Hartmann: Presuda Šešelju je napisana, ali nije objavljena 

Ključne riječi

Komentara 52

DU
Deleted user
12:36 24.03.2016.

Očekujem uhićenje Carle osobno!

OP
opančar
12:40 24.03.2016.

čisti politički sud, deru i oslabađaju sukladno politici eu

DU
Deleted user
12:35 24.03.2016.

Jel "dilala transkripte"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije