Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR ULOV POLICIJE

Uhićena dvojica, a u garažama nađeno 47 kilograma marihuane

marihuana
Foto: Zagrebacka.policija.hr
1/4
16.09.2016.
u 13:36

Osim droge vrijedne oko milijun kuna, policija je u pretragama našla i 480 kuna, 100 USD, 1860 eura te vagu za precizno mjerenje.

Dobar ulov imala je zagrebačka policija koja je uhitila dvojicu muškaraca zbog sumnje da se bave preprodajom droge, pri čemu su zaplijenili i oko 47 kilograma marihuane.

Uhićeni su Tomislav S. (32) i Elvin E. (31), a obojica su nakon kriminalističkog istraživanja privedena sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda koji im je odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Osim droge vrijedne oko milijun kuna, policija je u pretragama našla i 480 kuna, 100 USD, 1860 eura te vagu za precizno mjerenje. Nađena je i korespondencija između osumnjičenika, što će istražiteljima vjerojatno pripomoći u slaganju mozaika cijele priče.

A dio tog mozaika počeo se slagati nakon što je policija dobila dojavu da bi osumnjičeni dvojac mogao imati veze s preprodajom droge. Prema informacijama s kojima je policija raspolagala Tomislav S. drogu je nabavljao na nepoznat način te ju je skrivao po unajmljenim zagrebačkim garažama. Osim toga skrivao ju je i po unajmljenim vozilima, a uhićen je malo nakon što je Elvin E. 14. rujna radi trošenja bez naknade predao oko dva kilograma marihuane. Elvin E. se također bavio preprodajom, a obojica su uhićena malo nakon primopredaje.

Inače, zanimljivo je da je zagrebačka policija na sličan način krajem prošlog tjedna uhitila Dauta M. (60), koji je također drogu skrivao po unajmljenim garažama. Kod njega je nađeno oko 38 kilograma marihuane, ali i 4,5 kilograma heroina.

Jesu li te dvije priče povezane za sada nije poznato, no moguće je da se radi o većem dobro uhodanom lancu preprodavača droge, pogotovo kada se uzmu u obzir količine pronađene droge te činjenica da im je modus operandi bio isti. Što se tiče Dauta M. o njegovom uhićenju osim zagrebačke policije izvijestio je i Europol. I dok je priopćenje zagrebačke policije, bilo standardno šturo bez ikakvih dodatnih detalja, Europol je Dauta M. označio kao jednog od glavnih ljudi albanske mafije, a zbog pripadnosti toj kriminalnoj organizaciji mu je i suđeno koncem 80-ih prošlog stoljeća. Osim toga, u priopćenju Europola navedeno je i da je akcija njegovog uhićenja rađena u koordinaciji više europskih policija koje su međusobno razmjenjivale operativne podatke.

Obzirom da je u dva tjedna samo na području Zagreba zaplijenjeno gotovo 100 kilograma marihuane, vrlo je izvjesno da je međudržavna policijska suradnja dala dobre rezultate te da je otkriven ili prekinut dobro uhodani lanac krijumčara drogom. Šteta je samo što hrvatska policija nema dovoljno smisla da spomenute akcije te uhićenje čovjeka kojeg je Europol označio kao vođu albanske kriminalne organizacije javno prezentira i kao svoj uspjeh

Komentara 1

HL
hlibit
18:11 16.09.2016.

...pak bu gram prek sto kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije