Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Britanija

Uhićena dva petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su 'planirali teroristički napad'

Britanska policija/Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
20.09.2018.
u 15:20

Dječake je uhitila protuteroristička policija u njihovim domovima u lučkom gradu Ramsgateu nakon čega su odvedeni u policijsku postaju na ispitivanje

Policija je u četvrtak na jugoistoku Engleske privela dva petnaestogodišnjaka zbog sumnje da su "planirali terorističke napade", sugerirajući kako su bili simpatizeri "radikalne desnice".

Dječake je uhitila protuteroristička policija u njihovim domovima u lučkom gradu Ramsgateu nakon čega su odvedeni u policijsku postaju na ispitivanje, rekla je policija iz Kenta u izjavi.

Detektiv Nigel Doak iz jugoistočne jedinice protuterorističke policije rekao je kako su uhićenja "ranije planirana i temeljena na informacijama obavještajnih službi te kako nije bilo neposredne opasnosti za javnost".

"Cilj nam je riješiti se svih ideologija koje predstavljaju prijetnju za javnu sigurnost", tvrdi Doak.

"Prijetnje radikalnih desničara tretiramo jednako kao i svaku drugu vrstu opasnosti".

Iz policije nisu dali dodatne detalji oko uhićenja.

Prošlo je 17 godina: Ovo su činjenice o terorističkom napadu na SAD

Britanska policija/Ilustracija
1/12

 

Komentara 2

I1
ing-12345
16:35 20.09.2018.

Sljedeće priopćenje će biti da su ovi teroristi muslimani rođeni na tlu V.Britanjie. A to puno govori o (bez)uspješnosti integracije muslimana u kršćansko društvo u što smo se zadnje 3 godine puno puta uvjerili gledajuće mrtve građane EU po ulicamaa vlastitih gradova.

ZN
Znam
17:46 20.09.2018.

Sad ih nagradite dozivotno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije