Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavljena u austriji

Uhićena djevojka (17) iz BiH koja se htjela udati u Siriji

Kobane Islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
11.01.2015.
u 20:28

Dvije tinejdžerke u dobi od 16 i 17 godina uhićene su u austrijskom Salzburgu pod sumnjom da su htjele otići u Siriju kako bi se priključile Islamskoj državi (IDIL)

Dvije tinejdžerke u dobi od 16 i 17 godina uhićene su u austrijskom Salzburgu pod sumnjom da su htjele otići u Siriju kako bi se priključile Islamskoj državi (IDIL), piše Klix.ba. Jedna djevojka je iz Bosne i Hercegovine, a druga iz Čečenije.
 
Osim toga, djevojke su se navodno planirale udati za neidentificirane pripadnike IDIL-a. Djevojka iz Čečenije (16) već je jednom zaustavljena u svojoj namjeri da ode u Siriju i uda se za ekstremista. Uhićena je u prosincu prošle godine u vlaku u Rumunjskoj.

>> Islamska država tvrdi da je ubila dvojicu tuniških novinara

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:03 12.01.2015.

Za malo nisu pocinile stravican zlocin udaje. Sva sreca da policija nikad ne spava pa ih sprijecila u pokusaju udaja. Od sada mozemo mirno spavati.

VM
vojislav.miljevic
10:06 12.01.2015.

pa neka idu i udaju se...karta u jednom smjeru nije problem!!sto praviti paniku od toga??Britanci oduzimaju putovnice takvima i kraj.austrija je primila toliko cecena i bosnjaka kao nijedna drava u evropi....eto primjer lose politike imigracije..los zakon o azilu.kad su dolazili samo su plakakli kako ih ubijaju hrvati i srbi..odnosno rusi..evropu tek ceka sjenka rata.

MX
Mister X
00:59 12.01.2015.

U Siriji su svi extremisti islamisti i teroristi . Nisu mžda Kurdi saveznici ? Djevojake za zatvor sa "16 i 17 godina" Da su negdje bile " kao -milovane"= zlostavljane onda bi bile maloljetna djeca !!! Oni znaju tko je tko je Islamska država i terorista i što je to uopće ? Volio bih vidjeti pametne odrasle muške pa i velike vrhunske političare koji su poslali svoje borbene zrakoplove da na zemljopisnoj karti pokažu gdje od kuda do kuda je """Islamska država"""""" protiv koje vode rat !!! Mogao bih veliku lovu na okladama dobiti da nemaju pojma kako se postaje dobar "Islamista" protiv koga za koga se treba on boriti i protiv koga i gdje ? ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije