Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENI PROGON

Uhićena bivša direktorica biogradskog radija: Namještala nagradne igre, peglala karticu...

Ilustracija, policija
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
11.03.2020.
u 09:49

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja, sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području radila na štetu svog društva.

Bivša direktorica biogradskog radija BnM, N. K., uhićena je uz kaznenu prijavu nakon što se našla u središtu skandala zbog navodnog namještanja nagradne igre odnosno automobila. Podsjetimo, ona je izvlačila ''sretne dobitnike'', među kojima je bila i majka njezina prijatelja, Navodno je bila izmišljena i sama obljetnica jer je radio star 27, a ne 30 godina. Sve je dobilo policijski epilog i razotkrivanje niza kaznenih djela...

– Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta – priopćeno je iz PU zadarske.

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja, sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70.000 kuna 55-godišnjakinji, organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela te ju je proglasila dobitnicom glavne nagrade.

Nadalje sumnjiči je se da je u razdoblju od srpnja 2018. do listopada 2019., protivno ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva, nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna  

Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove i tako si pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kuna.

Ujedno se sumnja da je na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, s ciljem da njegovu društvu pribavi protupravnu imovinsku korist, priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila mnogo manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna. U konačnici je utvrđeno kako je informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjakinja je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je protiv 32-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja. Direktorica koja je u međuvremenu dala ostavku, uz traženje od novog direktora da zadrži “povećanu slušanost iz njenog mandata”, podsjetimo, sve je demantirala i tvrdila da nije majci svog prijatelja namjestila auto na nagradnoj igri i da je slučajno baš nju izvukla.

Komentara 1

LI
liliZG
11:29 11.03.2020.

to se kod nas zove uspješna mlada poduzetnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije