Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks-afera: Uhićena splitska manekenka, njezina majka i dečko zbog ucjene

Uhićena Ava Karabatić, njezina majka i dečko

ava karabatić
Foto: Dino Stanin / VLM
1/2
07.10.2009.
u 16:22

Prof. Živko Nižić trojcu ucjenjivača isplatio je 9000 eura, a kod treće isplate novca ipak se dogovorio s policijom

Ava Karabatić, 21-godišnja splitska manekenka, studentica talijanskog i latinskog jezika na Sveučilištu u Zadru i daljnja rođakinja francuskog rukometaša Nikole Karabatića, njezina majka Sanja Karabatić (39) i Avin dečko Špiro Miličić (24) uhićeni su u utorak na autobusnom kolodvoru u Zadru zbog sumnje da su se međusobno dogovorili i za iznos od 9000 eura ucijenili Živka Nižića (65), sveučilišnog profesora iz Zadra i pročelnika Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru.

Naime, 30. rujna i 1. listopada ove godine Miličić je, u dogovoru s Avom Karabatić i njezinom 39-godišnjom majkom, u više navrata telefonski kontaktirao s profesorom Nižićem te mu prijetio fizičkim napadom i javnim kompromitiranjem.

Dopisivali se mjesecima
Od njega je tražio da mu plati neodređeni novčani iznos kao naknadu za kompromitirajuće SMS-ove i podatke o telefonskim pozivima koje je Nižić prije toga upućivao njegovoj djevojci Avi Karabatić. Kako doznajemo, Ava Karabatić još prije nekoliko mjeseci poslala je prvi SMS svom profesoru sadržaja "Sviđaš mi se", "Drago mi vas je vidjeti" i još nekoliko sličnih poruka, što se profesoru svidjelo pa joj je uzvraćao istom mjerom. Navodno su se dopisivali nekoliko mjeseci.

Kad je započela ljubavnu vezu sa Špirom Miličićem, koji je radio kao izbacivač u zadarskom klubu Skiper, Avina majka Sanja, doznajemo, došla je na ideju da "ogule" profesora. Tada ga je trojac počeo ucjenjivati i prijetiti mu da će ga diskreditirati jer je studentici Avi Karabatić slao kompromitirajuće poruke. Profesor je, očito u strahu za svoj posao i ugled, pristao na to pa im je u dva navrata isplatio traženi novac, najprije 2000 eura, a zatim još 7000 eura. No, na kraju je sve odlučio prijaviti policiji koja je Špiru Miličića uhvatila na kolodvoru, dok je primao novac od Nižića.

Dečko u pritvoru
Trojka je u srijedu privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, a nakon tri sata ispitivanja djelomično su priznali krivnju. Špiri Miličiću određen je jednomjesečni pritvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, a Ava i njezina majka branit će se sa slobode. Istražni sudac još mora ispitati oštećenog profesora, a zatražio je i da se pribavi ispis njihovih poziva i poruka.

Ava Karabatić na telefonske pozive nije nam se javljala, ali istražnom sucu je izjavila: - Nisam više mogla trpjeti da mi stalno šalje poruke ‘Obožavam te'. Avin odvjetnik Frane Grbić opovrgava da je ona poslala prvu poruku.

Ključne riječi

Komentara 43

LO
loza
18:34 07.10.2009.

mislim da je manekenka osvojila nagradu za miss fotogeničnosti

PE
petrovve
19:23 07.10.2009.

Ne treba na nijh mnogo rijeci trosit...kriminal ih vodi onamo gdje im je mijesto\" u cuzu\",hahaha pogle samo konja,niti naocale si ne zna odabrat.Stoje mu ka majmunu sise,misli da je cool.buahaaaaaaaaaa

OB
-obrisani-
20:07 07.10.2009.

Vritnjak u guicu i u more. Uostalom što možeš sa šljamom. Imamo problema sa državnim institucijama, pa još i ovo. Učinite ono što je najpoštenije i najpotrebnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije