Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Uhićen Željko Milovanović, ubojica Ive Pukanića!

31.05.2009.
u 23:23

Željko Milovanović (42), glavnoosumnjičeni za lanjska ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, uhićen je sinoć u beogradskome naselju Dorćol nakon osam mjeseci bijega, potvrdio je sinoć za HRT Ivica Dačić, srbijanski ministar unutarnjih poslova. Informaciju su sinoć potvrdili i u hrvatskom MUP-u.

Metak u cijevi
U trenutku uhićenja, Milovanović je bio naoružan, imao je pištolj s metkom u cijevi, a beogradska ga je policija nakon uhićenja privela u postaju na kriminalističku obradu. O samoj akciji uhićenja policija sinoć nije priopćila više detalja, no poznajući policijsku praksu u ovakvim situacijama, vjerojatno su imali dojavu o Milovanovićevu kretanju budući da se u medijima već mjesecima špekulira o tomu da bi se on mogao skrivati negdje na teritoriju Srbije ili BiH.

Prema tome, vjerojatno su ga neko vrijeme pratili prije nego što su se odlučili za uhićenje, a vjerojatno su u samoj akciji sudjelovali i pripadnici specijalnih policijskih postrojbi. Nadalje, sinoć nije bilo poznato ni to je li njegovo uhićenje na bilo koji način povezano s uhićenjem Milenka Kuzmanovića u subotu.

Nije bilo dokaza
Kuzmanović, koji je lani u studenome uhićen u Hrvatskoj te nakon dva mjeseca pušten iz pritvora zagrebačkoga zatvora zbog nedostatka dokaza, sada se također dovodi u vezu s lanjskim likvidacijama u Zagrebu. Milovanovića, koji je inače rođen u Belom Manastiru, a za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik zloglasnih Crvenih beretki Milorada Lukovića Legije, hrvatska policija sumnjiči da je glavni organizator atentata na Pukanića te najvjerojatnije osoba koja je aktivirala paklenu napravu.

Prema onome što je dosad poznato, upravo je Milovanović lani u listopadu u Nacionalovo dvorište dovezao motocikl na kojemu je bila paklena naprava kojom su ubijeni Pukanić i Franić.

Milovanović je, kako se sumnja, motocikl tijekom jutra 23. listopada 2008. ostavio na parkiralištu u dvorištu Nacionala, da bi u poslijepodnevnim satima, u trenutku kada su se vozilu približili Pukanić i Franjić, najvjerojatnije daljinskim upravljačem aktivirao bombu. Policija je tijekom obrade ustanovila da je Milovanović unajmio stan u Petrinjskoj, koji je atentatorima služio kao skrovište.

Utvrđeno je da su u organizaciji praćenja Pukanićeva kretanja, nabavi oružja i svega potrebnoga za organiziranje atentata sudjelovali i još odbjegli Bojan Gudurić te bratići Luka i Robert Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović. Posljednja četvorica uhićena su desetak dana nakon atentata u trenutku dok su pokušavali napustiti Hrvatsku.

Uhićen i Jocić
S obzirom na to da je Đurović zvani Kardinal desna ruka Sretena Jocića, kojega srbijanski mediji smatraju najvećim mafijaškim bosom na Balkanu, policijska istraga, među ostalim, bila je usmjerena i prema Jociću kao mogućem naručitelju.

Jocić je uistinu potkraj travnja uhićen u Beogradu, neki dan mu je produljen pritvor za dva mjeseca, a sumnjiči se da je upravo on naručitelj Pukanićeva ubojstva. Prema dostupnim informacijama, za to je plaćeno oko 1,5 milijuna eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije