Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve zatvorenici

Uhićen zatvorski kapelan zbog seksualnog nasilja

policija italija
AFP/Pixsell
21.11.2012.
u 15:35

Svećenik Alberto Barin navodno je seksualno zlostavljao najmanje šestoricu zatvorenika

RIM –  Dokaže li se da je zatvorski kapelan seksualno zlostavljao zatvorenike, to će biti nečuvena težina – izjavila je danas ministrica pravosuđa Paola Severino u Milanu gdje je uhićen don Alberto Barin, kapelan zatvora San Vittore, pod sumnjom da je seksualno iskorištavao zatvorenike.

Kapelan je uhićen na osnovi naloga milanskog tužitelja Edmonda Brutija Liberatija. Svećenik Alberto Barin navodno je seksualno zlostavljao najmanje šestoricu zatvorenika.

Zatvorenici su ga prijavili i objasnili da je u zamjenu za male usluge koje su od njega tražili, primjerice kupnju cigareta ili higijenskih potrepština, tražio seksualne odnose s njima. Istraga je otkrila da je od 2008. do danas riječ o nizu seksualnih zlostavljanja, a don Albertove žrtve bile su mlade osobe od 22 do najviše 28 godina i svi su bili netalijanski državljani zatvoreni zbog sitnih krađa, osim jednog koji je bio osuđen za ubojstvo. Nakon prijava šestorice zatvorenika istražitelji su postavili videokamere i najmanje je pet videosnimki na osnovi kojih se don Alberta moglo optužiti za seksualno zlostavljanje zatvorenika.

Sudac za preliminarnu istragu Enrico Manzi kaže da je don Barin “iskorištavao svoj položaj, svoju službu i mogućnost da se približi zatvorenicima kako bi zadovoljio svoje seksualne nagone”.

>>Sveta Stolica nije kriva što je svećenik zlostavljao maloljetnike

Komentara 1

SI
sinaj
17:02 21.11.2012.

Zlostavljanje ljudi od 22 do 28 godina? HM, da nije svećenik, to bi bio obični homoseksualni odnos, a vjerojatno za njega uopće ne bi ni čuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije