Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na jugu Maroka

Uhićen Švicarac u vezi s ubojstvom dviju skandinavskih turistkinja

planina
Peter Endig/DPA/PIXSELL/Ilustracija
30.12.2018.
u 07:00

Istragom je utvrđeno da je 'sudjelovao u novačenju i uvježbavanju državljana Maroka i zemalja južno od Sahare za izvođenje terorističkih akcija u Maroku', navodi agencija za suzbijanje terorizma u toj monarhiji

Švicarac s prebivalištem u Maroku uhićen je u subotu u Marrakechu pod sumnjom da je povezan s osumnjičenicima za nedavno ubojstvo dviju skandinavskih turistkinja na jugu Maroka, priopćio je Središnji ured za sudske istrage (BCIJ).

Istragom je utvrđeno da je "sudjelovao u novačenju i uvježbavanju državljana Maroka i zemalja južno od Sahare za izvođenje terorističkih akcija u Maroku", navodi agencija za suzbijanje terorizma u toj monarhiji.

Louisa Vesterager Jespersen, 24-godišnja danska studentkinja i njezina prijateljica Maren Ueland, 28-godišnja Norvežanka ubijene su u noći na 17. prosinca na jugu Maroka, gdje su bile na godišnjem odmoru.

Njihova su trupla pronađena na zabitnom mjestu u Visokom Atlasu, kraju koji planinari rado posjećuju. Objema žrtvama je odsječena glava.

Marokanske vlasti su uhitile 18 osoba u vezi s tim dvostrukim ubojstvom koje Rabat vodi kao "terorizam".

Slučaj je potresao Norvešku, Dansku i Maroko, gdje je na društvenim mrežama objavljena videosnimka pogubljenja jedne od žrtava. Marokanske vlasti smatraju snimku autentičnom, rekao je izvor upoznat s istragom.

Maroko koji je sve dosad bio pošteđen napada skupine Islamske države (IS) i koji tvrdi da vodi aktivnu politiku na polju suzbijanja terorizma, bio je poprište dvaju krvavih terorističkih napada, u Casablanci (33 mrtvih, 2003.) i u Marrakechu (17 mrtvih, 2011.).

Pogledajte video: Europska vojska

Ključne riječi

Komentara 12

VO
vorda400
09:14 30.12.2018.

Tko ide tamo planinari ?američki Seal specijalci ili britanski SAS ?? Velebit je predivno mjesto naspram kamenjara gdje su ove dvije planinarile i još je nastanjeno manijacima

ST
Startrack
13:02 30.12.2018.

Ali organizator se smjestio na azilju usred krscanske Svicarske pa odande upravlja bdlma u onoj bjedi.

ST
Startrack
13:03 30.12.2018.

A stose tice ovih cura one nisu normalne. Dvije mlade nordijke same po divljini u djamahiriji? Ja neznam jelsu li zivjele pod kamenom ili sta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije