Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema više straha

Uhićen serijski ubojica kalifornijskih beskućnika

Itzcoatl Ocampo
Reuters/PIXSELL
18.01.2012.
u 10:51

Bivši marinac Itzcoatl Ocampo (23) svoje je žrtve uhodio, a nekima od njih zadao je i više od 40 ubodnih rana

Veteran rata u Iraku optužen je za ubojstva četvero beskućnika u južnoj Kaliforniji. Prema policijskom izvješću, 23-godišnji Itzcoatl Ocampo na smrt je izbo svoje žrtve, a planirao je još nekoliko napada. Optuženi bivši marinac, čiji je otac također beskućnik, navodno je uhodio svoje žrtve, a neke od njih ubo je i više od 40 puta.

Nakon što je tada nepoznati počinitelj u prosincu počeo ubijati beskućnike, policija je pojačala noćne patrole i preporučila svim beskućnicima da pronađu nekakvo sklonište.

Ocampo je uhićen u petak kada su ga slučajni prolaznici ulovili nakon što je ispred restorana brzom hranom u Anaheimu u Kaliforniji navodno na smrt izbo 64-godišnjeg beskućnika.

Državni tužitelj okruga Orange potvrdio je, javlja BBC, da nema nikakvih indikacija da je Ocampo psihički neuravnotežen te je dodao kako je svoju zadnju žrtvu osumnjičeni pronašao čitajući lokalne novine.

– Dokazat ćemo da je optuženi sva ubojstva unaprijed planirao, uhodio svoje žrtve i čekao pravu priliku da ih smakne – naglasio je tužitelj. Vjeruju da je Ocampo "uživao u medijskoj pozornosti koju su zločini privukli".

Zbog čega je Ocampo počeo ubijati beskućnike, nitko ne zna, a njegovi prijatelji tvrde da je uvijek bio dobroćudan prema beskućnicima i davao im milostinju. Njegova obitelj tvrdi da je nakon povratka iz Iraka bio vrlo uznemiren.

Nekoliko dana prije uhićenja Ocampo je posjetio svoga oca koji je nakon gubitka posla postao beskućnik i najčešće je obitavao ispod jednog od gradskih mostova. Tvrdi da ga je njegov sin upozorio koliko je opasno živjeti na ulici te mu pokazao sliku jednog od ubijenih beskućnika.

Komentara 5

Avatar Bjeda
Bjeda
11:56 18.01.2012.

Sindrom uriniranja po talibanima...

IB
istina_boli
12:14 18.01.2012.

Ma kakvi talibani, pobila banda lokalne stanovnike pa ih nazvali talibanima. Nema vecih terorista od pripadnika NATO pakta. Bit ce toga jos, ovo je samo pocetak.

TO
Toni50
12:58 18.01.2012.

Naučen-obučen da kolje ubija to mu je nedostajalo siromahu i sada če ga osuditi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije