Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin se ne isplati

Uhićen serijski pljačkaš pošti i benzinskih postaja: Zbog malog iznosa čeka ga dugogodišnji zatvor

Uhićen pljačkaš s benzinskih postaja
INA
10.03.2023.
u 13:17

Nedavno je u javnost izašla vijest o uhićenju pljačkaša, kojem trenutno prijeti dugogodišnja zatvorska kazna, a koji je do uhićenja u nizu pljački ukrao ne tako značajan iznos novca. Riječ je o muškarcu koji je u razdoblju od kraja studenog 2022. do početka siječnja 2023. godine opljačkao pet benzinskih postaja i dvije pošte, a pri tome otuđio iznos od 6.322 eura.

Vlasnici maloprodajnih objekata umanjuju količinu dostupne gotovine, sustavno se ulaže u implementaciju sve kvalitetnijih sistema zaštite te u videonadzor. Uz pomoć svega toga značajno raste vjerojatnost uhićenja. Praksa je pokazala da se više od 90 posto slučajeva razbojstava na maloprodajnim mjestima uspješno riješi, a počinitelji završe u lisicama, javljaju iz Ine. Napominju kako je zahvaljujući suradnji odjela Sigurnosti Ine i više policijskih postaja na području Zagreba serijski pljačkaš iz ove priče brzo uhićen.

U Ini kažu kako su značajno smanjene količine novca u blagajnama, svedene su na operativni minimum. Osim toga uz plaćanje gotovinom uvedene su i brojne usluge bezgotovinskog plaćanja, pa čak i plaćanje putem mobitela bez ulaska u poslovnicu. Uočili su i da je nakon uvođenja eura dodatno palo plaćanje gotovinom.

'S ciljem prevencije razbojništva i ispravnog ponašanja u izvanrednim situacijama, mnoge vodeće kompanije poput Ine, kontinuirano provode i edukacije radnika, što dovodi do veće sigurnosti zaposlenika, kupaca i imovine, ali i lakšeg otkrivanja počinitelja. U slučaju takvih stresnih događaja, djelatnicima je na raspolaganju sveobuhvatna pomoć, između ostalog, i u vidu psihološkog tretmana, te radne poštede', javljaju iz te kompanije. 

Iz svega navedenog da se zaključiti da se ovakav zločin očito ne isplati.

Video: Auto povezan s ubojstvom u Varaždinu

Komentara 2

DU
Deleted user
14:14 10.03.2023.

Ne ispalti se sitna krađa. To definitivno.

SA
sargu123
14:57 10.03.2023.

Dobro prolaze samo oni koji kradu na veliko. Viđeno u RH više puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije