Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin protiv civilnog stanovništva

Uhićen radi ratnog zločina: Sumnja se da je 1992. u Orašju zlostavljao dvoje civila

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
21.07.2021.
u 12:46

Osumnjičeni je jučer, 20. srpnja, uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je danas 21. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, danas dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

- Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u svibnju 1992. u Orašju, tada kao 24-godišnji pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima, a protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog običajnog prava kršeći odredbe Ženevske konvencije o postupanju s građanskim osobama, navode iz policije.

Osumnjičeni je jučer, 20. srpnja, uhićen na području Vukovarsko-srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je danas 21. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:08 21.07.2021.

Naslov "Uhićen radi ratnog zločina " nije dobar. Prijedlog radi izriče namjeru.Ispada kako uhićenik namjerava napraviti ratni zločin. Pravilno : "Uhićen zbog ratnog zločina " Prijedlog zbog izriče uzrok. Uhićenik je 1992. počinio zločin.

YU
YugoGVXnostalgiCharger
13:23 21.07.2021.

I? Kaj bu dobil? Ukor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije