Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI MU VISOKA KAZNA

Uhićen pripadnik MORH-a jer je prevozio migranta s Kosova

Koprivnica: Hrvatska vojska i MUP, ilustracije
Marijan Susenj
02.03.2024.
u 22:21

Ministarsvo je potvrdilo uhićenje pripadnika MORHA-a nakon što je uhićen kod Vrgorca jer je prevozio migranta

Policija je zaustavila osobni automobil 30-godišnjeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske na odmorištu Dusina na autocesti A1. U autu je vozio državljanina Kosova koji je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku.

Naime, pripadnik MORH-a navodno nije krijumčario migranta, već mu je htio pomoći i prevesti ga do određene lokacije. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz čl. 53. Zakona o strancima nadležnom Općinskom prekršajnom sudu, piše Dnevnik.hr.

Prema članku 53., "zabranjeno je pomaganje državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku, tranzitu i boravku". MORH je potvrdio kako se radi o djelatnoj vojnoj osobi te kako će pokrenuti i postupak utvrđivanja stegovne odgovornosti.

POVEZANI ČLANCI:

Stanovnici Dusina u Splitsko-dalmatinskoj županiji su iznenađeni događajem ali tvrde kako migranti nisu rijetkost. U okolici Vrgorca mještani nerijetko pronalaze odbačene osobne stvari, a jedan od građana je jednu skupinu migranata i prijavio policiji.

Članak na temelju kojega je uhićen pripadnik MORH-a se ne odnosi na situacije ako je u pitanju spašavanje života, pružanje hitne ili humanitarne pomoći te sprječavanje ozljeđivanja. Sudskim postupkom će se tek utvrditi ako je pripadnik Oružanih snaga kršio zakon ili ljudski pomagao migrantu. 

VIDEO Prosvjed protiv molitelja u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 3

TU
TutoBruto
23:06 02.03.2024.

Ovo je poplava krijumcarenja..Hr treba sama suspendirati schengen dok ne dovede u red granicu. Prije par tjedana vozi me taixst u BiH i kaže da je bio u zatvoru u RH jer je vozio migrante..čini se da u tome sudjeluje i policija i vojska. Koliko ih plaćaju da se kockaju službom? U Gospiću već svi znaju da lokalni plavci švercaju ljude.

MI
mikimouse12
23:41 02.03.2024.

Vojska bi nas trebala cuvat od ilegalaca, a i oni ih cak prevoze :)

CR
Croaton666
00:34 03.03.2024.

Smiješno..... taj tip je izdajnik svoje države. Kazna treba biti najmanje 5 do 10 godina zatvora. Da se konačno napravi primjer napram ostalim koji imaju plan izdati svoju domovinu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije