Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i druga sreća

Uhićen po tjeralici pa pušten zbog zastare

bregana
Foto: Boris Ščitar
13.11.2013.
u 07:32

Češka je za Makedoncem Dževatom T. (69) raspisala tjeralicu i europski uhidbeni nalog zbog bludničenja iz 1999.

Dževat T. (69), državljanin Makedonije, uhićen je na Bregani po europskom uhidbenom nalogu i međunarodnoj tjeralici koje je za njim raspisala Češka. Česi ga traže zbog optužbi da je u Pragu 1999. bludničio nad jednom ženom, zbog čega je 2001. osuđen na dvije godine zatvora.

Presuda je postala pravomoćna, a kako se Dževat T. nije javio na izdržavanje kazne zatvora, za njim je Češka raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog. No u međuvremenu je nastupila zastara izvršenja kazne zatvora, pa je Dževat T., koji je drugi put uhićen temeljem češke tjeralice, pušten na slobodu.

Naime, sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda, proučivši svu dostupnu dokumentaciju, zaključio je da nema osnove za izručenje Makedonca Češkoj. Identičnu odluku donio je i slovenski sud 2011. kada je Dževat T. uhićen dok je ulazio u Sloveniju. I tada je uhićen temeljem europskog uhidbenog naloga i tjeralice koju je raspisala Češka, no sud je i tada ustanovio da ne može biti izručen zbog zastare.

>>Kako funkcionira europski uhidbeni nalog

Komentara 3

Avatar Joja
Joja
09:20 13.11.2013.

A drug Perkovic nemoze bit uhapsen od narodne milicije nikako, pogotova kad ga tereti Njemacka

KA
KatarinaMedici
09:43 13.11.2013.

Hebeš ti takve zakone. Zašto bi neko zlodjelo bez obzira o čemu se radi otišlo u zastaru. Kakve su to gluposti modernog doba?

AA
aabbcc
14:50 13.11.2013.

sudac istrage zagrebačkoga ....._____Pozelimo sudcu da mu bludnici nad zenom i djecom pa za napojnicu da ga oslobodi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije