Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Uhićen piroman: Podmetnuo dva požara na području Ploča

Požar u Mihaljevićima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
06.08.2019.
u 11:50

Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen, osumnjičeni 42-godišnjak prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je 42-godišnjaka zbog sumnje da je u nedjelju na dva mjesta podmetnuo požare u Kominu na predjelu Ploča. Policija je u utorak priopćila da su policajci iz Ploča uočili 42-godišnjaka za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je podmetnuo oba požara, namjerno zapalivši travu i nisko raslinje.

U prvom požaru, koji je izbio oko 10.45 sati na predjelu Luka, opožareno je oko 3000 četvornih metara. Drugi požar, koji je izbio nekoliko minuta poslije na više mjesta u dužini od dva kilometra na predjelu Rastoka, opožario je oko 4000 četvornih metara.

Intervencijom vatrogasaca i mještana oba požara vrlo su brzo ugašena i nije nastala veća materijalna šteta. Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen, osumnjičeni 42-godišnjak prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću podnosi kaznena prijava, kažu u policiji.

Video: Požar kod Šibenika

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:46 06.08.2019.

Kada će jednom ti naši "sudovi" dosuditi da se dokazanom počinitelju uz zatvorsku kaznu konfiscira sva imovina u visini nastale štete i troška gašenja požara, a ako nema dovoljno imovine odredi prisilni rad u trajanju do podmirenja iznosa.

ST
stefj
12:15 06.08.2019.

Jel i on u javnoj službi pa da ga sindikat štiti?

AN
antonelić
12:02 06.08.2019.

dakle zna se da je muška osoba ... a gdje su inicijali ? ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije