Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod nerazjašnjenim okolnostima u D. Mikloušu ubijen Josip Bačaj

Uhićen osumnjičenik za ubojstvo muškarca u D. Mikloušu

ubojstvo
Arhivska fotografija
02.11.2009.
u 09:01

Za sada postoje osnovane sumnje kako je riječ o muškarcu, ali do konačnih rezultata vještačenja te završetka poligrafskog testiranja još se ne može potvrditi kako se radi o ubojici.

BJELOVAR - Glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved potvrdio je uhićenje osobe za koju se sumnja da je u D. Mikloušu pokraj Čazme jučer ubila 43-godišnjeg Josipa Bačaja.

Za sada postoje osnovane sumnje kako je riječ o muškarcu, ali do konačnih rezultata vještačenja te završetka poligrafskog testiranja još se ne može potvrditi kako se radi o ubojici. Pronađen je i pištolj kojim je počinjeno ubojstvo čiji je motiv još uvijek nepoznat.

Jučer je iz bjelovarske policije potvrđeno kako je četrdesettrogodišnji muškarac koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak pronađen u svojoj kući u Donjem Mikloušu pokraj Čazme ubijen i zove se Josip Bačaj Joca. U to se mjesto pokojni Josip prije dva mjeseca doselio zajedno s nevjenčanom suprugom Ankicom koja je, pretpostavlja se, tragične noći i pronašla Josipovo beživotno tijelo u jedinom dijelu ruševne kuće u kojemu se moglo stanovati.

Na detektor laži
Mještani Miklouša iznenađeni su i postavljaju mnoga pitanja. Većina je za ubojstvo doznala tek danas prijepodne vidjevši policijske automobile parkirane pokraj Josipove kuće. Znali su ga kao vrijedna radnika koji je nadničario u obližnjim selima pa im je teško bilo povjerovati da se ikome mogao zamjeriti. No, ne isključuju mogućnost da je ipak upao u nevolje za koje nitko od njih nije znao.

Mještani koji su ga bolje poznavali kažu da je volio popiti pa u tome vide možda i izvor njegovih problema jer novca za piće nije imao dovoljno. Stoga su sve oči uprte u policiju, od koje očekuju da otkrije identitet počinitelja zločina. U njihovu mirnom kraju ne pamte ovakav zločin.

Glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved izvijestio je novinare da je policija nakon očevida zadovoljna količinom prikupljenih tragova, iz čega se može zaključiti da su istražitelji na dobrom tragu u razotkrivanju ovog nedjela.

Dodao je i da će neke osobe koje bi mogle biti povezane s tim okrutnim činom proći i poligrafsko ispitivanje, no nije želio otkriti druge pojedinosti poput načina ubojstva te je li Bačaj ustrijeljen vatrenima oružjem.

Shrvana sestra
Sestra Mira Pintarić, koja je stigla iz obližnjeg Martinca, bila je shrvana viješću o smrti svojega mlađeg brata.

Kaže da ne zna što je Josip posljednjih godina radio, kao ni to da se nakon odlaska od prve supruge s kojom je dugo živio u braku preselio u Miklouš.

– Nismo puno kontaktirali, ali znam da je bio pošten te da ne bi nikoga prevario. Što se skriva iz njegova ubojstva, zaista ne znam – rekla je uplakana sestra.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
pocrn
19:36 02.11.2009.

..\"jake\" li policije.. ...nikakvo cudo da su nasli mnoge tragove na mjestu ocevida, glede toga gdje su si \"parkirali\" maricu..he..he..nasa posla, nasa milicija..he..he..!!Bok!

TO
Tomac
17:11 02.11.2009.

Još uvijek nepoznati 43-godišnji muškarac, budalaština. Čitate li ono što pišete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije