Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobna stihija

Uhićen osumnjičenik za izazivanje požara u Grčkoj - pokušao je prikriti tragove

Požari u Grčkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.07.2018.
u 12:27

Osumnjičeni je navodno palio travu i suho granje kad su iskre brzo zahvatile i ostalu vegetaciju

Jedan šezdesetpetogodišnjak priveden je kao glavni osumnjičeni za izazivanje požara u istočnoj Atici, nedaleko od Atene prošlog ponedjeljka, u kojima je dosad poginulo više od 90 ljudi.

Susjedi kažu da je 65-godišnjak, navodno stanovnik grada u sjevernom dijelu Atike, Pendelija, i u prošlosti palio smeće i suho granje, piše B92. Pred tužiteljstvom je svjedočilo njih devetoro koji ga smatraju odgovornim za izazivanje požara. 

Osumnjičeni je navodno palio travu i suho granje kad su iskre brzo zahvatile i ostalu vegetaciju. Zbog visokih temperatura i olujnih vjetrova stihija je ubrzo poprimila nepojmljive razmjere.

Pošto je shvatio kakve je razmjere dobila vatra, a posebno nakon tragičnih ishoda, osumnjičeni muškarac pokušao je prikriti tragove zemljom, šljunkom i vodom na početnoj točki na kojoj je izazvan požar.

Požari u Grčkoj
1/23
Ključne riječi

Komentara 5

NA
narcis660
13:11 30.07.2018.

Manijaka zapalit isto kao i mnogi što su zbog monstruma ostali bez svojih najdražih i svojih domova .Smrtna kazna za ovake je preblaga ...

RI
river
23:59 01.08.2018.

a sto ije drzavljanin R Srbije

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:30 30.07.2018.

A ja mislio da je bio imigrant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije