Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićen osumnjičeni za otmicu Pan Amova zrakoplova 1968.

jfk
Reuters
12.10.2009.
u 08:59

Na Federalnom sudu na Manhattanu L. A. P. Soltren, koji je od otmice do danas boravio na Kubi, pojavit će se u utorak. Sam se predao vlastima u zračnoj luci.

Luis Armando Pena Soltren (65), optužen da je sudjelovao u otmici Pan Amova zrakoplova 1968. godine, uhićen je u nedjelju u New Yorku.

Muškarac se predao federalnim vlastima u međunarodnoj zračnoj luci John F. Kennedy kamo je netom sletio s Kube, a sumnjiči ga se da je u studenome 1968. sudjelovao u otmici zrakoplova koji je iz iste zračne luke letio prema Puerto Ricu, izjavio je glasnogovornik ministarstva pravosuđa Richard Kolko, prenosi Reuters.

Na Federalnom sudu na Manhattanu Soltren, koji je od otmice do danas boravio na Kubi, pojavit će se u utorak. Optužnica iz prosinca 1968. Soltrena tereti da je zajedno s Joseom Rafaelom Riosom Cruzom, Miguelom Castrom i Alejandrom Figuerom isplanirao otmicu Pan Amova leta 281 24. studenoga iste godine.

Zrakoplov su oteli uz prijetnju oružjem. Posada zrakoplova izjavila je da su otmičari uz prijetnju oružjem ušli u kabinu i naredili im da zrakoplov preusmjere prema Havani.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća nakon priznanja krivnje Cruz je osuđen na 15 godina zatvora, a Castro na 12. Figueroa je oslobođen krivnje 1969. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije