Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skrivao se

Uhićen odbjegli terorist u BiH

BiH policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
23.08.2017.
u 20:42

Kako su priopćili iz državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA), muškarac je uhićen na području Maglaja.

Bosanskohercegovačka policija uhitila je u srijedu na sjeveru zemlje muškarca osumnjičenog za povezanost s islamističkom terorističkom organizacijom Islamskom državom (IS) koji se duže skrivao nakon što je bio pravomoćno osuđen za terorizam.

Kako su priopćili iz državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA), muškarac je uhićen na području Maglaja.

Ovaj muškarac uhićen je u okviru operativne akcije "Damask" 2014. zbog sudjelovanja u ratu u Siriji na strani terorističke organizacije Islamske države.

Nakon provedenog pravosudnog postupka pravomoćno je osuđen, a budući da je bio nedostupan pravosudnim tijelima, Sud BiH je raspisao međunarodnu tjeralicu. Iz SIPA-e pojašnjavaju da bjegunac od pravde uhićen u suradnji s MUP-om Zeničko-dobojske županije te pripadnicima europskih mirovnih snaga (EUFOR).

Osuđeni terorist u popodnevnim satima prepraćen je u zatvor u Zenici na izdržavanje kazne.

Mediji su ranije navodili kako se radi o Ademu Karamuji koji je proljetos pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, te da se od izricannja presude skrivao u vjerskim objektima tzv. paradžematima koje ne nadzire službena Islamska zajednica u BiH.

 

Ključne riječi

Komentara 25

MO
mobitel20
21:21 23.08.2017.

"Skrivao se u paradzematima" koje navodno ne kotrolira islamska zajednica !? Kakvi paradzemati !? Kako ne kontrolira ? Pa zar tamo nisu sve "umjereni" ?

IB
ibiza
00:07 24.08.2017.

ma to je samo sminka .. puno njih tamo treba u zatvor a ne samo taj jddan

SF
Sv Franjo
21:03 23.08.2017.

Koji je kriminalac više povezan s Islamskom drżavom nego Milanovič koji im je slao hrvatsko oružje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije