Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILNIK IZ PLETERNICE

Uhićen muškarac koji je golim rukama pokušao ubiti ženu, godinama je zlostavljao i prijetio joj

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
21.01.2022.
u 13:54

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela - ubojstvo u pokušaju, prijetnju i nasilje u obitelji.

Novi težak slučaj obiteljskog nasilja zgrozio je Pleternicu. Naime, službenici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstva u pokušaju, prijetnje i nasilja u obitelji. Naime, sumnja se da je 47-godišnjak u srijedu, 19. siječnja oko 6.15 sati u obiteljskoj kući na području ovog zapadnoslavonskog gradića nakon verbalne prepirke tjelesnom snagom pokušao usmrtiti 38-godišnjakinju. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o njegovoj supruzi.

U policijskom priopćenju također se navodi kako je utvrđeno da je osumnjičeni unatrag nekoliko godina prijetio oštećenoj i tjelesno je zlostavljao. Nasilnog je muža, doznajemo, prijavila sama supruga.

- Zbog osjetljivosti teme, činjenice da se radi o obiteljskom nasilju i moguće stigmatizacije žrtava ne možemo dati više informacija o samom slučaju – kazala je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela - ubojstvo u pokušaju, prijetnju i nasilje u obitelji. Kasnije će biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, koje će odlučiti o eventualnom traženju izricanja mjere istražnog zatvora za nasilnika. 

Komentara 4

RO
romobil
14:35 21.01.2022.

Golim rukama!? Lik nije čuo za rukavice!?

HO
homofob
12:04 22.01.2022.

Golim rukama - nehigijenski! Morao je koristiti lateks rukavice za jednokratnu upotrebu!

PR
prokurator
00:38 22.01.2022.

u vrijeme juge, svako manje mjesto, tipa sinj, slunj ili pleternica, imalo je pogon u kojemu su radili većinom muškarci ali i žene, pa kad dođu doma još i nešto radili na zemlji. alkohola se trošilo dosta, ali ljudi jednostavno nisu imali energije radit gluposti i prebijati članove obitelji. danas posla nema, nasilja ima... sve povezano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije