Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZEO IM 15 TISUĆA EURA

Uhićen lažni Rus s krivotvorenom hrvatskom osobnom koji je prevario više ljudi

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
07.08.2019.
u 20:09

Policija sumnja da je M. G. prevario najmanje troje ljudi, lažno se predstavljajući kao Sergej Ivanovič Kljuškin, pripadnik ruske službe sigurnosti.

Novosadska policija uhitila je M. G. (1981), osumnjičenog da je od siječnja ove godine počinio više prijevara kojima je pribavio 15.000 eura, priopćila je u srijedu Policijska uprava u Novom Sadu.

Policija sumnja da je M. G. prevario najmanje troje ljudi, lažno se predstavljajući kao Sergej Ivanovič Kljuškin, pripadnik ruske službe sigurnosti. Tvrdeći da će svojim utjecajem i vezama navodno osigurati zaposlenje, investicije, kredite ili poslovnu suradnju, uhićeni M. G. je, kako se sumnja, uzeo od oštećenih ukupno 15.000 eura.

Pretresom stana u kojemu boravi osumnjičeni nađene su vojne odore, falsificirana hrvatska osobna iskaznica i plinski pištolj sa streljivom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a poslije iskaza u policiji sudaca za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. Sumnja se da je prevario mnogo više osoba, pa je policija apelirala da joj se ja jave oštećeni koji dosad nisu prijavili prijevaru.

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
Zooltan
09:11 08.08.2019.

Lažni branitelj se predstavljao kao lažni Rus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije