Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVEDEN PREVARANT

Uhićen krivotvoritelj rodnih listova za četvero malih Albanaca

\'dokumenti1\'
Arhivska fotografija
12.03.2012.
u 21:20

Sadat Toskić, poznat policiji zbog krivotvorenja i krijumčarenja ljudi, sada se sumnjiči da je četvero djece albanske nacionalnosti pokušao prokrijumčariti u Hrvatsku i krivotvorenjem izvoda iz matice rođenih

Sadat Toskić (33) koji se sumnjiči za prijevaru pritvoren je, dok je njegova pomoćnica Sanja Krišto (35) puštena da se brani sa slobode nakon što je priznala svoju ulogu u pokušaju krijumčarenja djece. Naime, Toskić, koji je policiji poznat zbog krivotvorenja i krijumčarenja ljudi, sada se sumnjiči da je četvero djece albanske nacionalnosti pokušao prokrijumčariti u Hrvatsku krivotvorenjem izvoda iz matice rođenih.

Po svemu sudeći, on je osmislio cijelu priču te je u nju uključio i Sanju Krišto. Nakon što je, kako se sumnja, krivotvorio dokumente za djecu, nju je upisao kao majku djece. Četvero malih Albanaca na osnovu tih dokumenata iz Makedonije je trebalo biti prebačeno u Zagreb, a za sada nije poznato što se s djecom dalje trebalo događati, odnosno je li im krajnje odredište trebao biti Zagreb ili neka od zemalja u EU. Za sada se zna da se Sanja Krišto zajedno s Toskićem te krivotvorenim rodnim listovima pojavila u matičnom uredu u Sesvetama. Tamo su, prema neslužbenim informacijama, uspjeli čak i upisati djecu u knjigu rođenih. No kada su to pokušali i u Zaprešiću, službenici su posumnjali u vjerodostojnost dokumenata te su pozvali policiju.

S. Krišto priznala je djelo pa joj sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda nije odredio istražni zatvor, dok je Toskić pritvoren.

Komentara 1

CO
covjek
09:04 13.03.2012.

Hercegovce nećemo ni spominjati, oni su po defaultu Hrvati pa da su se rodili u Tunguziji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije