Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen Zvonimir Šostar

Na poslovima s deratizacijom uzeli Gradu 38 milijuna kuna

zvonimir šostar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
27.04.2016.
u 20:10

Uhićeno je još deset osoba povezanih s tvrtkama za deratizaciju

Zvonimir Šostar, još jedan u nizu bliskih suradnika gradonačelnika Milana Bandića, bivši pročelnik Ureda za zdravlje grada Zagreba i aktualni čelnik Zavoda Andrija Štampar, uhićen je danas u Zagrebu u najnovijoj policijsko-uskočkoj akciji. Osim njega uhićeno je još 10 osoba, a svima njima policija je danas pretraživala domove i poslovne prostore. Prema neslužbenim informacijama, osumnjičen je zloporabu položaja u kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 38 milijuna kuna. Uhićenike se još sumnjiči i za pranje novca te utaju poreza

Sporno i čišćenje dvorana

– Moj je klijent osumnjičen za zloporabu položaja, no više detalja ne znam – kazao je Vladimir Terešak, Šostarov odvjetnik.

Policija je danas pretražila Šostarovu kuću na Oboju, vikendicu u općini Orle te urede koje koristi u Zavodu za javno zdravstvo. Iako su se službene informacije dobivale na kapaljku, neslužbeno se moglo čuti da je osim Šostara uhićena jedna djelatnica Ureda za zdravlje grada Zagreba te vlasnici nekoliko tvrtki koji su poslovali s Gradom vezano za deratizaciju. Među njima je, doznaje se i Davor Ljubić, vlasnik tvrtke Ekotours.

Kao i mnoge istrage u posljednje vrijeme, i ova je krenula nakon prijave poreznog USKOK-a, što vjerojatno znači da se istraživao i način na koji su se spomenuti poslovi obavljali. Ako je modus bio isti kao i u nekoliko posljednjih istraga kojima se porezni USKOK bavio, to bi značilo da se novac iz Grada Zagreba izvlačio ili putem fiktivnih tvrtki ili putem fiktivnih poslova i računa. Neslužbeno se doznaje da su osim poslova na deratizaciji istražitelji bili zainteresirani i za poslove na čišćenju klima uređaja u zagrebačkim sportskim dvoranama od 2006. do 2013. i to zato jer su čišćeni nepotrebno skupim sredstvima,

Otišao zbog seks-skandala

Ti su se poslovi pod povećalom istražitelja našli nakon što je primijećeno da su se stavke za te poslove svake godine povećavale u proračunu Grada Zagreba. S početnih dva milijuna kuna, koliko je u početku bilo izdvojeno za tu namjenu, iznos je narastao na oko 36 milijuna godišnje, kažu upućeni. Šostar je prije pet godina zbog seks-skandala u kojem se našao nakon što su objavljene fotografije s njegova rođendana na kojima se vidjelo da mu striptizeta sjedi u krilu morao odstupiti s mjesta pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo. Upućeni u odnose u zagrebačkoj vlasti kažu da mu je taj odlazak teško pao, no da je njegova lojalnost Bandiću neupitna. Šostarovo uhićenje Bandić je komentirao u svom stilu.

– Znate moj stav prema pravnoj državi. U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve kolege, pa i na kolegu Šostara – kazao je Bandić, a na pitanje vjeruje li da je kriv odgovorio je da će sve pokazati budućnost. 

>> Porezni USKOK prijavio Šostara da je oštetio Grad Zagreb za 30-ak milijuna kuna 

>> Šostarova zamjenica: Nije bilo nikakvog pretresa u Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar

Komentara 129

RU
rudvanvart
10:45 27.04.2016.

Taj lik je odavno u mirovini, a ovo će biti još jedan debakl pnuskok-a! Znao sam nakon uhićenja sdp-ovog policajca Dolačkog da će sdp-ov pnuskok pokušati skrenuti pozornost uhićenjima nekog iz zg poglavarstva, sad su se okomili na ovog umirovljenika, to je već uobičajena pnuskok taktika, kad se digla afera oko kriminala s Kotromanovićevim mig-ovima, odmah uhićenja oko pročistača, glavno da su Bertina i ostala Milanovićeva ekipa nedodirljivi. Od ovoga neće biti ništa, diže se prašina i prodaje se magla.

DU
Deleted user
09:48 27.04.2016.

Orepć nastvlja gdje je Ostojić ostavio,svaki put kad se nešto radi gdje se mogu zaraditi koji politički poeni na Bandiću,ode on ili netko njegov u Remetinac. Ja ne kažem da ova osoba nije kriva ali ovaj način hapešnja i progonaa postaje u naj manju ruku sumnjiv.

BE
berogrga
09:46 27.04.2016.

Opet ovaj partijski pnuskok zastrašuje, uhićuje i sumnjaju , a sve što radite nema veze s zdravim mozgom, a zbog zlouporabe položaja i ovlasti ćete jednog dana odgovarati vi Milanovićevi kadrovi u pnuskok-u i vaš šef Milanović skup s bratom Krešom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije