Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viši sud

Uhićen bjegunac Darjan Ješovnik bit će izručen Hrvatskoj

Darjan Ješovnik
Foto: MUP
12.04.2019.
u 16:47

Na temelju hrvatske tjeralice Ješovnik je uhićen 6. travnja, na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović.

Uhićeni hrvatski bjegunac Darjan Ješovnik bit će izručen Hrvatskoj, odlučio je u petak Viši sud u Subotici, koji je utvrdio da su ispunjeni zakonski uvjeti za ekstradiciju.

Na temelju hrvatske tjeralice Ješovnik je uhićen 6. travnja, na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović.

Uhićenik je pravosudnim tijelima Srbije dao suglasnost da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, čime se praktično odrekao i prava na žalbu povodom odluke o izručenju, prenijela je agencija Tanjug.

Glasnogovornik Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je da je sud donio rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ješovnika, koje je proslijeđeno strankama.

Konačnu odluku o izručenju donijet će srbijanski ministar pravosuđa.

Po uhićenju na granici Srbije i Mađarske MUP Hrvatske je priopćio da je Ješovnik bio u bijegu od 2011. godine i da je uhićen na temelju međunarodne tjeralice i Europskog uhidbenog naloga, zbog sumnje da je dio kriminalne skupine čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španjolsku i Nizozemsku.

Lišen je slobode u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) i  FAST jedinicom Republike Srbije.             

 

Ključne riječi

Komentara 3

GO
GorenjeHiSense
20:07 12.04.2019.

Srbi postuju hrvatsku i uhapsili kriminalca i izrucit ce ga lipoj nasoj. Nadajmo se da ce se i nasi ponasat nalik! Hvala braca srbi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije