Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dileri droge

Uhićen 51 kriminalac: Pročitajte detalje akcije 'Gladius'!

Dubrovnik privođenje (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/10
13.04.2013.
u 17:32

U Hrvatskoj je uhićeno 10 hrvatskih državljana i jedna hrvatska državljanka te dvoje državljana Srbije, dok je još jedan hrvatski državljanin u bijegu.

Na Županijskom sudu u Zagrebu određen je istražni zatvor za 12 muškaraca protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Oni su uhićeni u međunarodnoj akciji "Gladius". Među uhićenima je bila i jedna ženska osoba iz Dubrovnika, no za nju USKOK nije tražio pritvor.

Na konferenciji za novinare otkriveni su detalji međunarodne akcije "Gladius" u kojoj je uhićena 51 osoba radi sumnje u organiziranje i krijumčarenje opojnih droga. Akcija se provodila u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Akciju je pokrenuo policijski USKOK i PU dubrovačko-neretvanska nakon što su dobili početna saznanja da postoji organizirana skupina hrvatskih, bosansko – hercegovačkih i crnogorskih državljana koji se bave krijumčarenjem i preprodajom većih količina droge marihuane sa područja Albanije, preko Crne Gore te Bosne i Hercegovine za ilegalno narko tržište Republike Hrvatske, Srbije i Zapadne Europe.

Nakon višemjesečne akcije uhićena je ukupno 51 osoba te je zaplijenjeno 376 kilograma marihuane, 523 grama heroina, 2 biljke cannabis sativa, 7 pištolja, 1 puška, 22,2 kilograma plastičnog eksploziva, 9 ručnih bombi, 2 samostrela, 4350 komada raznog streljiva, 3 prijenosna računala, više komada mobilnih telefona i SIM kartica te razna druga korespondencija.

U Hrvatskoj je uhićeno 10 hrvatskih državljana i jedna hrvatska državljanka te dvoje državljana Srbije, dok je još jedan hrvatski državljanin u bijegu. Zaplijenjeno je 17,4 kilograma marihuane, 523 grama heroina, 2 biljke cannabis sativa, 200 grama plastičnog eksploziva te više komada različitog oružja i streljiva, digitalne vage, prijenosna računala i mobiteli.

Vrijednost zaplijenjene droge u Hrvatskoj na ilegalnom narko tržištu kreće se oko 340 tisuća kuna, a ukupna vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom narko tržištu kreće se oko 5,5 milijuna kuna.

>>Kao u filmovima: Pogledajte policijsku snimku uhićenja uživo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije